Nejdůležitější informace pro fanoušky cestující k poslednímu letošnímu venkovnímu duelu v Lize mistrů najdete zde – včetně tradičního místa setkání, plánu cesty do sektoru hostů či povolených předmětech pro vstup na stadion. V článku naleznete i informace k zápasu juniorské UEFA Youth League.

  • Meeting point

Tradiční místo setkání je v Moskvě určené na Rudém náměstí v centru města. Odtud lze využít přímého spojení metra ke stanici Sportivnaya, z níž lze pěšky dorazit až na stadion. Meeting point je pouze doporučující, zmíněné spojení metrem trvá 20–25 minut, zbývající část od stanice metra ke stadionu pak 10–15 minut pěšky. Fanoušci mohou ke stadionu dorazit také individuálně či autobusy, pro které bude na místě vyhrazené parkoviště.

Upozorňujeme také na časový posun mezi Plzní a Moskvou. Začátek utkání je naplánován na 20:55 místního času, 18:55 SEČ.

Cestu ze stanice metra Sportivnaya ke vstupu do sektoru hostů najdete vyznačenou červenými šipkami na přiloženém plánku. Po kliknutí lze zobrazit ve větší velikosti.

Stadion Lužniki

Prosíme fanoušky o spolupráci s místní pořadatelskou službou. Před utkáním budou podrobeni standardní bezpečnostní prohlídce a po jeho konci budou drženi v sektoru hostů 15–20 minut, následně je místní policie doprovodí na metro.

  • Co lze vzít na stadion

Fanoušci si mohou vzít s sebou na stadion malý batoh či tašku (přibližný rozměr 45x45x45cm) – vstup je povolen s amatérskými fotoaparáty, bubny či megafonem. Povolené jsou i standardní fanouškovské vlajky (1–8 metrů).

Tolerována samozřejmě nebude žádná pyrotechnika, další nebezpečné předměty, projevy rasismu a vpuštěny nebudou ani podnapilé osoby či osoby pod vlivem drog.

Vstup na utkání UEFA Youth League zdarma

Zápas pátého kola skupinové fáze UYL se odehraje na stadionu Okabr. Vstup na utkání pro všechny fanoušky bude zdarma. Na zápase platí veškerá bezpečnostní opatření jako pro utkání "A" týmů, je zde zákaz pyrotechniky, tolerovány nebudou jakékoli projevy rasismu a samozřejmostí je o zákaz vnášení nebezpečných předmětů do hlediště. 

V domácím utkání s CSKA Moskva sehráli viktoriáni remízu 1:1 a po dalších dobrých výkonech i nadále živí naději na postup ze skupiny. Výkop je naplánován na 14:00 místního času (12:00 SEČ).