Byl to velmi očekávaný zápas, jenže viktoriánům se nepodařil tak, jak by si představovali. Nejen, že svěřenci trenéra Michala Bílka prohráli na půdě Slavie 0:2, ale hráči Plzně navíc viděli i tři červené karty. Společně s hlavním koučem okomentoval vypjatý duel také Jan Sýkora.

Poprvé byli Západočeši vyloučeni hned v 11. minutě, brzy do sprch šel konkrétně Radim Řezník. „Dostali jsme zbytečnou první červenou kartu. Pak jsme ale do defenzivy hráli výborně, za to musím kluky pochválit. Slavia do gólu neměla žádnou brankovou příležitost,“ hledal alespoň malá pozitiva Michal Bílek.

„Po vyloučení jsme se snažili o to víc stmelit a hrát jako tým, což se povedlo. Věděli jsme, že je před námi ještě 80 minut a že ten zápas chceme zvládnout,“ souhlasil s trenérem Jan Sýkora. „Bohužel to dopadlo tak, jak to dopadlo,“ mrzelo plzeňského univerzála.

Ten se po Řezníkovo vyloučení přesunul na levý kraj obrany. „Kdysi jsem to hrál, takže nějak vím, jak se v tom prostoru pohybovat. S tím problém nebyl. Jsem na hřišti zvyklý střídat všechny pozice,“ prozradil hráč nosící číslo 7.

Viktoriáni i přes nepříznivé okolnosti do posledních okamžiků rozhodně nic nevzdali, vždy sami měli například obrovskou příležitost na srovnání čtvrt hodiny před koncem šancí Beauguela. „Kdybychom to po inkasovaném gólu vzdali, co bychom to byli za tým?!“ ptá se Sýkora. „Bohužel se nám zápas nepodařilo zvládnout,“ lituje 27letý převážně záložník.

Další komplikace spočívá v tom, že společně s Řezníkem přijdou o nadcházející ligový duel i Luděk Pernica a Jhon Mosquera, kteří také viděli červené karty. „Je to pro nás samozřejmě nepříjemnost, ale teď je ještě brzy myslet na to, jak to bude vypadat v dalším zápase,“ myslí si Michal Bílek.

Na prohru se Slavií budou chtít viktoriáni rychle zapomenout, v sobotu je čeká Olomouc a bude se hrát o další tři body do tabulky! „Nemůžeme se v tom pitvat dlouho. Bude to bolet dnes, bude to bolet zítra, ale pak už se musíme soustředit na další zápas, abychom ho zvládli. Pořád vedeme ligu a musíme se zpátky přepnout!“ hecuje Sýkora sebe i své spoluhráče.

Fotogalerie