Poslední zápas roku 2021 přinesl tři body! Viktoriáni v závěrečném duelu podzimní části sezony porazili Karvinou na její půdě 1:0 a zajistili si průběžné 2. místo v tabulce. Utkání zhodnotil jediný střelec Milan Havel společně s trenérem Michalem Bílkem.

„První půli jsme sehráli slušně, dobře jsme drželi míč a dali jsme nádhernou branku. Ve druhém poločase tam soupeř dal hodně vysokých hráčů a do vápna létalo mnoho centrů, takže jsem rád, že jsme to uskákali a do nějaké velké šance jsme je nepustili,“ říká k boji s Karvinou Michal Bílek.

Na půdě Slezanů je to náročné pro každého soupeře. „V lize není lehký mančaft. To, že mají 5 bodů, je pro ně kruté, ale Slavii doma obrali, Sparta se tu taky trápila... Jsme rádi za tři body,“ má jasno Milan Havel. „Všechny týmy, které jsou na špici, to tady mají těžké. Slavia zde remizovala, Slovácko taky. Věděli jsme, že Karviná doma určitou sílu má a ve druhé půli to potvrdila,“ souhlasí kouč Viktorky.

„Ale věřil jsem tomu, že už to dohrajeme. Sice to byl zase hektický závěr zápasu, byli bychom radši, kdyby to bylo klidnější, asi i fanoušci trošku trnou, ale jsme rádi. Tři body vezeme zpátky do Plzně, to jsme chtěli!“ doplňuje Milan Havel.

Právě on obstaral na konci první půle jedinou trefu duelu. A byla nádherná! Po akci s Lukášem Kalvachem a Janem Sýkorou vymetl šibenici. „Zkoušíme to, děláme něco podobného na tréninku. Že to tam takhle padlo je trošku o štěstí, ale samozřejmě jsem za to rád,“ prozrazuje univerzál FCVP.

Beci Viktorie jsou v této sezoně velmi aktivní v poslední třetině hřiště. Milan Havel má na svém kontě už 2 góly a 1 asistenci, Radim Řezník pak 4+3. „Chceme, aby naši krajní obránci hráli hodně vysoko a podporovali útočnou fázi. Plusem je to, že jsou produktivní a mají čísla, za to jsme moc rádi,“ netají trenér Bílek.

Západočeši si díky výhře zajistili 2. místo po podzimní části sezony. „Momentálně se v lize držíme nahoře, takže to hodnotím pozitivně. Kluci se semkli a pracovali dobře. Jen škoda evropských pohárů, tam jsme chtěli postoupit do skupiny, a to se nepodařilo,“ uvědomuje si Michal Bílek.

„Je to nádhera, krásně se na to dívá! Kdyby to někdo řekl před sezonou, tak se asi všichni smějí, protože po té minulé nám nikdo nevěřil. Škoda pohárů, ale ligu jsme rozjeli výborně. Je důležité v tom na jaře pokračovat!“ uzavírá Milan Havel.

Fotogalerie