Viktoriáni na soustředění uspěli v přátelském utkání proti Altachu, který po gólu Beauguela porazili 1:0. O zhodnocení se postarali obránce Luděk Pernica, který odehrál jako jediný hráč v poli celé utkání, a trenér Adrian Guža.

Původně se měly odehrát hned dva přátelské zápasy, ten dopolední se Swarovski Tirol byl ale soupeřem zrušen. „Museli jsme přizpůsobit program. Původně jsme chtěli vytěžit většinu hráčů na 90 minut, ale takhle jsme na to museli zareagovat v tréninkovém procesu a změnit trochu jinak zátěž,“ mrzelo kouče Gužu. „Bude to mít vliv i na zítřejší dvoufázový trénink. Ale bylo důležité, že jsme alespoň o poločase mohli prorotovat hráče,“ dodává.

Vedle Aleše Hrušky jako jediný odehrál celých 90 minut obránce Luděk Pernica. „Cítím se dobře. Bylo velké vedro, ale zvládli jsme to a zvítězili, i když to mohlo být větším rozdílem. Nicméně i 1:0 se počítá, jdeme dál a v úterý nás čeká další zápas,“ vyhlíží už nyní přátelský duel proti rumunské Craiově.

Jak vůbec trenér Guža hodnotil duel? „Mělo to slušnou úroveň. Musíme nějaké věci ale posunout dál, protože jsme třeba nebyli dominantní v přechodové a přípravné části, soupeř totiž slušně napadal. Máme kvalitu na to, abychom byli více produktivní. Nᚠtým umí hrát rychlejší fotbal, lépe otáčet těžisko hry... Ze zápasu máme dost informací.“

V prvním poločase musel kvůli zranění střídat Ondřeje Mihálika. „To mě mrzí, ale zatím nemáme zprávy, jak to s ním vypadá. Všichni doufáme, že to bude v pohodě,“ říká Adrian Guža.

Viktoriáni v zápase hodněkrát zahrozili z rohových kopů, z jednoho z nich i Beauguel po asistenci Káčera skóroval. „Bylo tam toho hodně,“ přitaká Guža. „Kluci to včera trénovali a určité věci se tam objevily, i když jsme ještě ani neřešili nějaké signály. Ale i zde je prostor k tomu, abychom byli ještě produktivnější,“ dodává vzápětí.

Mnoho šancí měl po rozích například právě Pernica. „Měl jsem tam asi tři až čtyři zakončení. Byl jsem až překvapený, jak mě ty balony hledaly. Minimálně ta první šance alespoň mohla skončit brankou, když mi to Alda Čermák dal výborně, ale já to špatně trefil. Nedá se nic dělat, jdeme dál,“ řekl obránce hrající s číslem 44.

Fotogalerie