Poslední zápas v Doosan Areně pro loučícího se trenéra absolutně nedopadl podle plánu. Viktoriáni v závěrečném domácím utkání sezony prohráli s Bohemians 0:2. Duel posléze zhodnotil kapitán LukᚠHejda a právě Michal Bílek.

„Do zápasu jsme vstoupili velmi špatně, po chybě jsme dostali gól a horko těžko jsme se dostávali do lepších kombinací. Nebyli jsme tak důrazní jako soupeř, prohrávali jsme osobní souboje i druhé míče. V závěru poločasu jsme dostali druhou branku a pak už to bylo těžké otáčet,“ zhodnotil utkání Michal Bílek. „Pocity z tohohle zápasu jsou rozporuplné, protože výsledek je špatný a ani předvedená hra nebyla dobrá,“ pokračoval trenér.

„Vstup do zápasu jsme měli katastrofální. Před začátkem si můžeme říkat co chceme, ale když dostaneme gól ve 2. minutě, a takový klasický plzeňský na jaře, tak je to těžké. Na druhou stranu by nás to nemělo položit, protože jsme měli spoustu času, ale nedali jsme si pořádně balon do nohy, a to je za mě největší tragédie,“ souhlasil LukᚠHejda.

Rozlučka s osmapadesátiletým koučem tak nedopadla vůbec podle představ. „Chtěli jsme se s trenérem rozloučit jinak, tohle si nezaslouží. V Plzni za sebou nechal neskutečnou stopu, rok 2022 byl fenomenální. Michal Bílek je super frajer a strašně mě dnešek mrzí,“ litoval kapitán FCVP.

Sám Michal Bílek ale bude na plzeňské angažmá vzpomínat jen v dobrém. „Prožil jsem tady dva roky, ze kterých rok a půl byl naprosto famózní. Vyhráli jsme ligu, zahráli jsme si Ligu mistrů, i v této sezoně jsme vyhráli podzimní část,“ řekl. „V jarní části je to bohužel úplný opak a vyžíráme si to až do dna,“ mrzelo trenéra.

„Chtěl bych každopádně poděkovat všem, že jsem dostal příležitost vést Viktorii Plzeň. Zážitků mám strašně moc a budu na to vzpomínat v dobrém,“ uzavřel Michal Bílek.

Fotogalerie