Na tiskové konferenci před utkáním třetího kola základní skupiny Evropské konferenční ligy odpovídal na otázky novinářů hlavní trenér Miroslav Koubek.

Budete se i zítra proti Dinamu držet své aktivní hry?

Viktoria Plzeň je pod mým vedením vždy aktivní. Rozhodně od tohoto stylu nechceme ustoupit, na druhou stranu je nutné respektovat sílu soupeře. Dinamo má po herní stránce, kombinační stránce technické stránce takovou sílu, že se dají očekávat pasáže, které budou vypadat zdánlivě pasivně. Hra se nedá úplně otevřít.

Záhřeb z posledních čtyři zápasů vyhrál jediný. Sledujete i tuto statistiku?

Zaznamenal jsem, že v měsíci říjnu Dinamo ze čtyři zápasů třikrát prohrálo. Víme, že v kádru Dinama došlo k jistým kádrovým změnám. Odešel brankář Livakovič, odešel Ivanušec, jeden stoper a další. Významnou ztrátou pro Záhřeb by byla i absence Petkoviče. My máme po neděli stejný problém, zranil se nám Rafiu Durosinmi. V tomto ohledu jsme na tom stejně. Máme v kádru další skvělé útočníky a věřím, že kolektivní prací dokážeme Rafiho nahradit.

V Liberci jste ztratili Durosinmiho. Na druhé straně to vypadá na absenci Petkoviče. Jak tohle zasáhne oba týmy?

Pokud ztratíte hráče, kteří jsou pohledem čísel u třiceti procent gólů, tak to rozhodně ztráta je. Tato procentuální cifra může být u Petkoviče ještě vyšší. Musíte to nějak nahradit. Musíte hledat nové cesty, nové způsoby, nové vazby v předních pozicích. Ano, Rafiu Durosinmi je pro nás významný hráč, ale práce ve fotbale je o tom, že každý se dá nahradit. Cesty se musí hledat a já doufám, že se nám to podaří v co nejkratší době.

Podpoříte a podržíte Mariána Tvrdoně?

Podporujeme ho hned od začátku, prakticky hned od začátku nového týdne. Pokud jde o personální obsazení branky, tak máme tři brankáře a budeme se rozhodovat, kdo půjde do branky. Definitivní rozhodnutí ještě nepadlo.

Váháte i na jiných místech?

Nejsem trenér, který po jedné porážce bude razantně něco měnit, panikařit, rozmetat. To určitě ne. Některé korektury dané absencí Durosinmiho musí nastat, ale principiálně se nebude jednat o žádnou revoluci.