Jednoznačné vítězství i postup do dalšího kola MOL Cupu. Viktoriáni ve středu odpoledne přivítali na svém hřišti třetiligové Přepeře v rámci 3. kola Českého poháru – a proti týmu ze severu Čech si zastříleli. Vysoké vítězství 7:0 zhodnotili debutant Matěj Hybš, dvougólový střelec LukᚠMatějka a trenér Adrian Guža.

Matěj Hybš si proti Přepeřím připsal své vůbec první soutěžní minuty v dresu Viktorky. Vinou pozdní premiéry byly mnohé zdravotní patálie. „Cítím se skvěle. Jsem šastný, že jsem konečně nastoupil v soutěžním utkání. Po tak dlouhé pauze je to pro mě obrovské štěstí. Doufám, že mi bude zdraví přát a odehraju tady ještě spoustu zápasů,“ přeje si levý bek Plzně.

Ke své aktuální zdravotní stránce nadále dodává: „S kluky trénuji nějaké dva týdny naplno. Není to úplně ideální, protože to pořád střídáme tráva – umělka. Nicméně noha drží, což je nejdůležitější. Samozřejmě návraty po takové pauze jsou těžké, ale člověk, když si to srovná v hlavě a je na to připravený, tak v partě, co tady máme, na to úplně zapomenete. Fyzioterapeuti se o mě fantasticky starají, takže si myslím, že noha je v cajku. Doufám, že bude držet a co nejdřív zase dostanu příležitost. Bude to jenom na mně, jak budu vypadat v tréninku,“ uvědomuje si obránce nosící číslo 11.

Ne starty, ale první soutěžní trefy v červenomodrých barvách naopak zaznamenal LukᚠMatějka. Jednou se prosadil v prvním poločase, podruhé ještě s koncem zápasu. „Je to krásný pocit. Byl to vždycky můj sen dát gól za Viktorku a dneska se mi to povedlo, takže jsem šastný,“ hýří radostí plzeňský odchovanec.

Podle obou hráčů viktoriáni proti Přepeřím splnili daný cíl. „Nejde jen o výsledek, protože víme že tyhle zápasy nejsou pro favorita ideální. Nechtěli jsme nic podcenit, chtěli jsme se držet našich principů, což si myslím, že se povedlo. Chceme mít radost ze hry a držet se našeho systému. Samozřejmě 7:0 je krásných, ale ještě lepší je to, že tam byla radost a zahráli jsme si s chutí,“ libuje si Matěj Hybš.

„Určitě jsme splnili cíl. Dnes jsme si za tím šli od začátku, nic jsme nevypustili. Víme, že tyhle zápasy jsou někdy zrádné, takoví soupeři jsou nepříjemní a na to jedno utkání se vždy dokáží vyhecovat. Ale udělali jsme si to jednodušší tím, že jsme dali brzy góly a myslím si, že to bylo v pořádku,“ doplňuje LukᚠMatějka.

Podle útočníka FCVP může vysoká výhru viktoriánům pomoci do dalších duelů. „Každý takový zápas, kdy si zastřílíme, dáme spoustu gólů a máme povedené akce, tak to podpoří naší psychice a hře, kterou chceme předvádět. Myslím, že nám to pomůže už do neděle,“ říká LukᚠMatějka.

Adrian Guža: Prioritou je vždy vyhrát nejbližší zápas

„Pro nás byla priorita jednoznačná. I přes horší počasí k tomu kluci dobře přistoupili. S pokorou přijímáme výsledek i výkon, jdeme dál v poháru, což je podstatné. Nadále potřebujeme pracovat na našich věcech, které se nám objevují, abychom byli ještě silnější,“ hodnotí pohárový duel lodivod Viktorky.

Co trenér řekl svým svěřencům před utkáním s Přepeřemi? „Hlavně nepodcenit soupeře a šlapat na plný plyn! Vyrotovali jsme některé pozice, protože chceme mít v herní kondici všechny hráče, i ty, kteří v prvních kolech nedostali tolik prostoru,“ prozrazuje Adrian Guža.

„Chtěli jsme být hladoví po gólech a rychle rozhodnout, mohli jsme tak vyrotovat hráče. Po dlouhé době se na hřiště dostal uzdravený Matěj Hybš, příležitost dostali i další. V těchto zápasech je podstatné být nachystaný a dobře nastavený, to hráči splnili,“ pochvaluje si slovenský kouč.

Podle něj je pro Viktorku podstatné vyhrát každý duel. „Víme, jak jsme na tom v tabulce. Naší prioritou je vždy vyhrát nejbližší zápas, tak to bylo i dnes. Pohár je zajímavý, je to trofej. Ale neméně zajímavé je pro nás makat za tento klub v lize a vyšplhat se na příčky, které nám dávají pohárovou jistotu. To je obrovská motivace. Chceme vyhrát každý zápas, to se snažíme hráče učit každý den,“ uzavírá rozhovor plzeňský trenér.

Fotogalerie