Prohru v přípravném utkání s Mladou Boleslaví zhodnotili záložník LukᚠKalvach a hlavní trenér Michal Bílek.

„Věděli jsme, že Mladá Boleslav má kvalitní mužstvo, což se potvrdilo,“ řekl k prohře 0:1 LukᚠKalvach. „První poločas byl z naší strany lepší. Měli jsme příležitosti na góly, byli jsme v dobrém pohybu... Ale ve druhé půli jsme na to bohužel nenavázali. Boleslav pak byla důraznější a prosadila se ze standardky,“ mrzelo záložníka s číslem 23.

Ten se v minulém utkání s Brnem objevil v zimní přípravě v akci poprvé, předtím chyběl kvůli zranění. „Trénoval jsem individuálně, což rozhodně nebylo příjemné. Ale jsem rád, že už jsem v pořádku. V zápasech jsem se cítil dobře, teď už to jen musím doladit do optimální formy. Všichni už se těšíme na začátek ligy za 14 dní, doufám, že dobře potrénujeme a budeme co nejlépe připraveni,“ přeje si LukᚠKalvach.

Prohra trenéra Michala Bílka rozhodně nepotěšila, výkon v první půli však ano. „Sehráli jsme velmi dobrý úvodní poločas, měli jsme spoustu šancí. Jen škoda, že jsme nějakou neproměnili. Ve druhém poločase se soupeř prosadil ze standardky, což nás určitě zamrzelo. 60 minut bylo dle představ, ale prohráli jsme, takže spokojení být nemůžeme,“ řekl hlavní kouč týmu.

„Efektivita dnes nebyla taková, jakou bychom chtěli, z tolika šancí musíme dát gól,“ uvědomuje si Michal Bílek. „Nicméně po třech týdnech přípravy mohu říci, že vše šlape. I když jsme nejeli na soustředění, tak zde máme dobré podmínky a vše jde tak, jak má být. Do ligy zbývají dva týdny a já věřím, že se v efektivitě ještě zlepšíme a budeme na jaro připravení,“ doplňuje.

56letý trenér zároveň připustil, že už se pomalu rýsuje sestava pro jarní část ligy. „Nevylučuji ovšem, že ještě dojde ke změnám. Chyběl nám třeba Jan Kopic, který od příštího týdne bude zpět. Jean-David Beauguel měl svalové problémy, ale u něj také věřím, že se brzy zapojí a bude fit na generálku,“ prozradil Michal Bílek.

Poslední přátelák odehraje Viktoria Plzeň 29. ledna od 11:00 v Luční ulici proti slovenské Seredi.

Fotogalerie