Také poslední utkání v Česku před odjezdem na rakouské soustředění viktoriáni zvládli vítězně. V duelu hraném netradičně 4x30 minut porazili v Luční ulici Domažlice 4:2. Po zápase hovořili pro klubové stránky Matěj Hybš, trenér Michal Bílek a také legenda FCVP již hrající v barvách soupeře David Limberský.

„Chtěl jsem, aby všichni měli stejnou zátěž, proto jsme hráli takto. Bylo vidět, že je to trošku utahané, protože hráči toho mají dost. Končíme druhý týden přípravy a těžce trénujeme,“ prozradil Michal Bílek. „Teď fakt dřeme hlavně na sílu a kondici, ale na můj vkus jsme dostali hodně gólů. Ani v této fázi by se to proti třetiligovému mančaftu nemělo stávat,“ myslí si Matěj Hybš.

I přesto Viktorka znovu vyhrála a v přípravném období je zatím stoprocentní. „Každé vítězství je povzbuzující. By to není v přípravě úplně to základní, fotbal hrajeme proto, abychom vyhrávali a klukům to vždycky pomůže,“ řekl trenér Michal Bílek.

„Jsem spokojen i s tím, jak jsme to odtrénovali. Absolvovali jsme vše, co jsme chtěli a teď nás čeká herní soustředění v Rakousku. Tam je to třeba vyladit tak, abychom byli na první utkání předkola Evropské konferenční ligy dobře připraveni,“ dodává Bílek. „V Rakousku máme další tři přípravné zápasy, tak doufám, že se dobře připravíme na ligu,“ souhlasí Hybš.

Za Domažlice proti Plzni nastoupil David Limberský. „Byl to zvláštní pocit, ale užil jsem si to. Fanoušků přišlo hodně a byl to skvělý zápas, i pro nás se super výsledkem. Všichni jsme spokojení. Viktorka vyhrála a my máme dobrý výsledek,“ usmíval se legendární „Limba.“

Co před zápasem, vybavily se mu nějaké vzpomínky na Viktorku? „Ani to neberu tak, že jsem odešel. Na hřišti se sice neobjevím, ale v klubu jsem pořád. S kluky a vedením jsem v každodenním kontaktu, takže mě nějaká nostalgie nepřepadla. Jsem pořád součástí klubu, a tak to zůstane celý život, i kdyby jen jako řadový fanoušek. Tento klub nikdy neopustím,“ má jasno oblíbenec fanoušků.

Fotogalerie