Další cenný bod s Bayernem Mnichov, ze dvou zápasů jsou z toho hned čtyři! Viktoriáni v domácí odvetě remizovali s bavorským gigantem po gólové přestřelce 3:3. Utkání následně zhodnotili dva ze střelců Milan Krůta a Patrik Vacek společně s trenérem Ondřejem Šimlem.

„Podali jsme dobrý výkon. Byli jsme nebezpeční dopředu, měli jsme hodně šancí, ale bohužel jsme většinu z nich neproměnili. Škoda třech inkasovaných gólů, protože jsme měli na výhru,“ myslí si kapitán týmu Patrik Vacek.

„Byl to týmový, odvážný a pracovitý výkon. To nás odměnilo za dobrý výsledek. Ale když vedeme čtvrt hodiny před koncem a ztratíme náskok, tak je to vzhledem k průběhu zápasu škoda,“ říká trenér Ondřej Šiml. „Bod s Bayernem je vždycky dobrý, ale měli jsme na výhru a mohli jsme vytěžit víc,“ doplňuje Vacek.

Vedoucí branku duelu vstřelil Milan Krůta. „Ze začátku jsme měli spoustu rohů a jeden z toho vyšel. Míč spadl na zadní tyč, trefilo mě to a byl jsem rád, že jsem gól mohl oslavit před domácími fanoušky,“ popisuje svou trefu křídelník s číslem 8. „Je škoda, že jsme nakonec nevyhráli,“ mrzelo ho.

Jaká je podle plzeňského kouče největší přednost jeho svěřenců? „Týmovost. První dva zápasy jsme sice nebyli tak kompaktní, ale teď nám to dvakrát za sebou sedlo. Všichni chceme uspět, dáváme góly ze standardek a cítíme, že z nich jdeme dát gól. To nám v úvodních duelech chybělo,“ prozradil Šiml.

Viktoriáni tak mají před posledními dvěma koly čtyři body a reálně se můžou jak s Bayernem, tak s milánským velkoklubem poprat o druhou postupovou pozici. „Stejně jako dneska se porveme v dalších zápasech s Interem i Barcelonou a uvidíme, na co to bude stačit,“ slibuje Milan Krůta.

Fotogalerie