V rámci 29. kola FORTUNA:LIGY se viktoriáni v sobotu 24. dubna utkají se Slováckem. Co od duelu očekávají obránce Milan Havel a asistent trenéra Marek Bakoš?

„Slovácko je překvapením této sezony, ale vždy to byl nepříjemný soupeř,“ myslí si Havel. „Hraje jednodušší fotbal, nahoře má rychlé hráče. Očekávám, že budou hrát podobným stylem, jako když jsme tam my hráli na podzim. Čeká nás těžký zápas, ale chceme ho zvládnout. Je to v našich silách a věřím, že to zvládneme,“ dodává.

„Škoda, že nemůžou přijít fanoušci, protože nás čeká dobrý zápas s nábojem,“ mrzí Marka Bakoše. „Hraje se o hodně a je to cítit i v šatně, těšíme se, protože to bude zajímavý zápas. Slovácko je přímý konkurent, ale nesmíme do toho jít zase nějak přemotivovaní, aby nám to neublížilo,“ varuje asistent trenéra Gužy.

V prosinci viktoriáni podlehli Slovácku 0:4. „Už je to dlouho, takže na to nějak nemyslím, ale je třeba si říci, že jsme tam prohráli naprosto zaslouženě,“ uznává Milan Havel. Ten naopak může rád vzpomínat na říjnový duel ze sezony 2018/2019, kdy nádherným gólem pomohl k výhře 2:1 nad týmem z Uherského Hradiště. „Bylo to po Realu, trefil jsem to hezky. Navíc jsme vyhráli, takže kdyby se to stalo znova, vůbec bych se nezlobil,“ směje se.

Za aktuálně čtvrtý tým tabulky hraje jedna z legend našeho klubu Milan Petržela, ve středu navíc zaznamenal svůj 50. ligový gól. „Na Mildu se těšíme,“ říká Milan Havel. „Pořád prokazuje, jaký je to hráč. Dosáhl skvělé gólové mety. Musíme si na něj určitě dávat pozor, těžce se brání. Je rychlý, nebojí se jít jeden na jednoho. Ale věřím, že to zvládneme,“ doplňuje.

„Milan je jedním z hráčů, kteří Slovácku pomáhají k dobré sezoně,“ uvědomuje si Marek Bakoš. „Těšíme se, je to výborný hráč, což ukazuje už delší dobu. Může přispět ke kvalitě zápasu. Na druhou stranu víme, kde jsou jeho i soupeřovy slabiny, a toho se budeme snažit využít. Zároveň chceme využít našich předností – o tom se v šatně bavíme, abychom byli sebevědomí a ukázali v zápase věci, které trénujeme každý den. Věřím, že budeme silní a přetavíme to do dobrého výkonu,“ říká před sobotním zápasem, který můžete sledovat na O2 TV Sport, Marek Bakoš.

Do akce se můžou vrátit Miroslav Káčer s Davidem Limberským, kteří v Teplicích chyběli kvůli karetnímu trestu. „Nahrazovat hráče v tomto období je trend, těch ztrát kvůli zranění či karetním trestům bývá více. Nám v Plzni se to zatím daří a vždy je dobře, když se vám hráči vracejí,“ těší Marka Bakoše.