Ve středu se oba týmy utkaly v Doosan Areně v rámci MOL Cupu a už po třech dnech je čeká další vzájemný zápas. Tentokráte ve Vítkovicích a v rámci FORTUNA:LIGY. „Víme, že Ostrava je hned za námi, takže by nám výhra určitě hodně pomohla,“ uvědomuje si Jan Kopic, který se v týdnu vrátil na trávník po zranění kotníku.

„Určitě to budeme chtít Baníku vrátit. Musíme se ale poučit z těch chyb, které jsme ve středu udělali,“ má jasno trenér Vrba. „Hráči by si po tom pohárovém utkání měli uvědomit, že to nebude vůbec jednoduché. Ostrava hraje velice dobře a s vyprodaným stadionem za zády nás čeká těžký zápas,“ říká.

Oproti středečnímu duelu se dá čekat řada změn. Do sestavy se ale bohužel nevrátí útočník Michael Krmenčík, kterého vyřadilo zranění. „Je nepříjemné, když se zraní hráč, který hraje pravidelně v základu. My tu ale máme dva útočníky, kteří na tu příležitost čekali a teď ji dostanou,“ dodává Pavel Vrba.

Ten už naopak může počítat s Janem Kopicem, který právě do středečního utkání naskočil poprvé od svého zranění kotníku. „Noha držela, kotník už vypadá dobře. Samozřejmě po měsíci na hřišti to nebylo fyzicky úplně stoprocentní,“ řekl po svém návratu nejlepší hráč ligy za loňskou sezonu.

„Předtím jsem nebyl snad dva nebo tři roky zraněný, takže mám natrénováno a věřím, že do toho zase rychle naběhnu,“ doufá záložník Viktorie. Ve středečním utkání zvládl odehrát zhruba hodinu a s hrou našeho soupeře má tak čerstvou zkušenost. „Vytvořili jsme si hodně náznaků, ale na tom proměňování a finální fázi musíme zapracovat,“ má jasno.

Hráči také vnímají důležitost sobotního duelu vzhledem k postavení obou týmů v ligové tabulce. „Víme, že Ostrava je hned za námi, takže by nám výhra určitě hodně pomohla. Slavia navíc hraje derby, tam je čeká také silný soupeř. Sezonu to nerozhodne, ale je to jeden z těch důležitějších zápasů,“ dodává Kopic.