Po posledním přípravném utkání jsme pro vás vyzpovídali asistenta trenéra Marka Bakoše.

Máme za sebou poslední zápas přípravy. Jak ho hodnotíš?

Odehráli jsme dobrý zápas, poslední před startem sezony, ale asi bych úplně nemluvil o generálce. Spíš to opět byla dobrá prověrka, kdy jsme si vyzkoušeli určité varianty. Něco se povedlo lépe, něco méně, ale celkově jsme viděli solidní věci a jsme dobře nachystáni na start ligy.

V první půli jsme si vypracovali proti dobře bránícímu soupeři dost šancí, potěšilo vás to?

Soupeř byl dobrý, proto jsme si jej také vybrali. Mělo to tempo, přesto jsme měli šance, trefili tyčku a vytvořili si další situace, které jsme nedotáhli. Kdybychom dali o jeden dva góly více, bylo by to lepší, ale věřím, že jsme si to nechali na sezonu.

Ve druhé půli jste provedli řadu změn. 

Bylo to tak v plánu. Zase jsme si vytvořili pár šancí, jeden gól nám nebyl uznán kvůli ofsajdu. Nic se neděje, myslím, že celkově soustředění jsme zakončili v pořádku a vracíme se domů, čeká nás poslední týden a jdeme na to.

Je pozitivem, že se během něj kromě Milana Havla nikdo nezranil a budete mít k dispozici všechny hráče?

Samozřejmě. Příprava není od toho, abychom lámali nějaké rekordy, ale abychom se ideálně nachystali na mistrovské zápasy. Čeká nás obrovská porce utkání a každý člen týmu se určitě dostane na hřiště a bude důležitý. Milan nám samozřejmě chybí, počítali jsme s ním. Ale snad se brzy dá dohromady a bude zase k dispozici. 

Plzeňský jaro startuje za týden proti Mladé Boleslavi. Co bys vzkázal fanouškům?

Aby nás přišli podpořit. Těšíme se na ně. Atmosféra je na nich a já věřím, že jich bude hodně.