FC Viktoria Plzeň zvládla utkání 23. kola Synot ligy a před svými fanoušky porazila Vysočinu Jihlava 2:0. O branky se postarali Jan Kovařík s Danielem Kolářem a díky prohře Sparty se Slováckem mají Západočeši na prvním místě už devíti bodový náskok.

„Věděli jsme, jak hráli a o to to pro nás možná bylo t잚í, protože nás jednobrankový rozdíl asi trochu svazoval. Jsem rád, že jsme to zvládli a odskočili jsme jim. Vůbec nic ale není rozhodnuto, čeká nás náročná závěr,“ říká kapitán Roman Hubník. „Moc jsme chtěli Spartě odskočit a to se povedlo. Snažíme se soustředit na sebe a už nám stačí vyhrát jen pět zápasů, uděláme pro to všechno,“ dodává Jan Kovařík.

Právě krajní záložník Viktorie v sedmé minutě utkání otevřel skóre utkání. „Takový gól vždy hodně uklidní, je to určitě lepší než hrát nerozhodně třeba až do závěru zápasu a strachovat se o výsledek. My jsme mohli dát více gólů a být daleko dříve ještě více v klidu,“ zamýšlí se Kovařík. „Byl to náročný zápas. Věděli jsme, že Jihlava umí hrát velmi dobrý fotbal. Nás uspokojil první gól a přestali jsme běhat a měli jsme i štěstí, že hosté nesrovnali. Ve druhé půli to bylo podobné, ale druhý gól nás naštěstí uklidnil. Škoda dalších šancí, protože jsme mohli a měli vyhrát ještě větším rozdílem,“ dodává hodnocení zápasu Hubník.

Ve druhé půli za stavu 2:0 mohla Viktoria zvýšit své vedení. Daniel Kolář ale nedal hned dva pokutové kopy. „Pomezní signalizoval, že brankář nebo někdo z hráčů vyběhl dřív, takže Dan kopal znovu. Zvolil druhou stranu, ale brankář mu to opět lapil. Stane se a naštěstí nás to nestálo body,“ popisuje krajní záložník.

Za vítězstvím hnalo Plzeň více než deset tisíc fanoušků. „Atmosféra opět super. Když dá člověk gól a slyší od plného stadionu své jméno, tak mu běhá mráz po zádech. Diváci jsou naším dvanáctým hráčem a moc jim děkujeme,“ říká Jan Kovařík. „Jsem moc rád, že chodí plný dům. Diváci nás hnali do útoku a stále nás podporovali. Pevně věřím, že po posledním kole společně s nimi zvedneme pohár nad hlavu a budeme společně slavit,“ uzavírá Roman Hubník.

Fotogalerie