Viktorka se poprvé tuto sezonu představí na domácí půdě v rámci skupiny Ligy mistrů. Na svěřence trenéra Michala Bílka čeká další přetěžké utkání, do Plzně přijede Inter (18:45). Pojďme si milánského soupeře představit.

Jak se kvalifikovali: Italský vicemistr

Minulá sezona: Osmifinále (proti Liverpoolu)

Největší úspěch v Lize mistrů: 3x vítěz (1963/64, 1964/65, 2009/10)

Stadion: Stadio Giuseppe Meazza byl takto pojmenován 3. března 1980 na počest dvojnásobného vítěze Mistrovství světa a legendy Interu, kde za 365 zápasů zaznamenal 242 gólů, třikrát vyhrál ligu a také Coppu Italia. Později hrál také za místního rivala AC nebo v Juventusu. Stadion je ale běžně znám jako San Siro a sídlí na něm oba milánští giganti – AC i právě Inter. Aktuální kapacita pro 75 817 diváků z něj dělá největší stadion v Itálii a jeden z největších v Evropě. Stadion hostil tři zápasy Mistrovství světa ve fotbale v roce 1934, tři duely Mistrovství Evropy v roce 1980, tři utkání MS v roce 1990 nebo čtyři finálová klání v klubových evropských finále. San Siro bude také hostit zahajovací ceremoniál milánských zimních olympijských her 2026.

Trenér: Simone Inzaghi – na lavičce Lazia Řím sbíral jeho bývalý hráč úspěchy, když triumfoval v domácím poháru i Superpoháru. Loni v létě převzal trenérské křeslo Interu Milán po Antoniu Contem a hned ve své první sezoně zopakoval obě prvenství ze svého předchozího působiště.

Zajímavý hráč: Lautaro Martínez – hráč s přezdívkou „Býk“ zakončil uplynulou sezonu s pětadvaceti góly na svém kontě, což je jeho vůbec nejlepší počin od svého příchodu do Milána. Od té doby vytvořil produktivní spolupráci s Romelem Lukakem, který se do klubu vrátil na hostování z Chelsea.

Velký letní podpis: Kanonýr Romelu Lukaku, nejlepší belgický střelec všech dob, se vrátil do klubu, za který v sezoně 2020/21 vstřelil 24 ligových gólů, čímž pomohl Interu k vítězství prvního Scudetta po 11 letech. Předtím prošel angažmá v Anderlechtu, West Bromu, Evertonu nebo Manchesteru United.

Koho sledovat: Kristjan Asllani – o tomto talentovaném záložníkovi, jenž přišel do Interu na hostování z Empoli, se hovoří jako o jedné z nejzajímavějších nadějí Serie A.

Zajímavost: V minulé sezóně zaznamenal Inter ve skupinové fázi Ligy mistrů více střel než kterýkoli jiný tým. V šesti zápasech vystřelil celkem 117krát!

Poslední zápas: Inter naposledy odehrál stejně jako Viktorka ligové utkání v sobotu. V zápase 6. kola Serie A hostil na domácí půdě Turín FC. Méně známý klub z Turína než jeho místní rival Juventus měl na San Siru několik svých šancí a mohl se víckrát dostat do vedení, ale Nerazzurri několikrát zachránil gólman Samir Handanovič. Nakonec to byl právě Inter, který se po výhře 1:0 radoval ze zisku bodů díky pozdnímu gólu Marcela Brozoviče.