FC Viktoria Plzeň se v rámci 22. kola Synot ligy utká v Liberci s domácím Slovanem. Proti sobě se tak postaví aktuálně čtvrtý tým tabulky s vedoucím mužstvem a hráčům Viktorie je jasné, že odvézt ze severu Čech všechny body bude hodně náročné.

„Vždy je to tam těžké a ani tentokrát to nebude o ničem jiném. Před svými fanoušky navíc letos ani jednou neprohráli a jen dvakrát remizovali. Sice přes zimu trochu obměnili kádr, ale i tak nás čeká hodně náročný zápas,“ říká záložník Patrik Hrošovský. „My ale věříme v naší sílu, po novém roce jsme zatím všechny zápasy vyhráli a chceme uspět i tam,“ dodává slovenský záložník.

Proti Plzni s největší pravděpodobností nastoupí v dresu Liberce také Marek Bakoš, který do Slovanu přestoupil právě z Viktorie v sezoně 2014/2015. „Baky je v Plzni legenda, odvedl v dresu Viktorie velké množství práce jak v lize, tak v evropských pohárech. Možná před utkáním proběhne nějaké přátelské hecování a uvidíme, kdo bude po utkání šastnější. Těším se na to,“ doplňuje Hrošovský.

Liberec v zimě opustily dvě velké opory David Pavelka a Josef Šural. „Na každém týmu, který opustí opory, se to trochu podepíše a může trvat, než si to sedne. Už je ale na jaře odehráno hodně zápasů a je vidět, že Liberec stále zůstává hodně silným týmem,“ zamýšlí se středopolař Viktorie.

Po utkání s Libercem si Plzeň i celá Synot liga dopřejí pár dnů volna, následovat totiž bude reprezentační přestávka a Hrošovský nechybí ve slovenské nominaci. „Během repre pauzy si tým může aspoň trochu oddychnout a my co jedeme na srazy, jsme aspoň chvíli v jiném prostředí. Potom nás čeká náročný závěr ligy, takže pár volnějších dnů určitě přijde vhod,“ uzavírá Patrik Hrošovský.