5. 10. 2019    B tým – reportáž

Penaltové prokletí trvá, Béčko veze z Králova Dvora bod

FC Viktoria Plzeň

9. kolo / Sobota 5. 10. 2019, 10:30 / Králův Dvůr

9. kolo / Sobota 5. 10. 2019, 10:30
Králův Dvůr

FK Králův Dvůr

1:0pen

(0:0)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

FK Králův Dvůr

Krček – Blažek, Hell, Novák, Zelenka, Šebek, Balšánek, Beňo (76. Šolaja), Kraus, Osvald, Kůžel (75. Procházka)

FC Viktoria Plzeň

Valeš – Svoboda, Gabriel, Strmiska, Rychnovský – Petr (62. Grajciar), Vais, Herc (46. Havel) – Václavík (62. Vrba), Pinc (72. Hezoučký), Mihálik (82. Pihrt)

statistiky

Penalty: 3:1, ŽK: Krček, Balšánek – Strmiska, Rozhodčí: Černý – Severýn, Cichra.

Diváci: 200

Na hřišti středočeského Králova Dvora sehráli viktoriáni vyrovnané utkání. Dvakrát byli blízko gólu při hlavičkách v závěrech obou poločasů, v obou případech ale trefili jen tyč, nakonec tak utkání dospělo za bezbrankového stavu až k penaltovému rozstřelu. V něm to viktoriánům ani napočtvrté nevyšlo.

První vážnější příležitost musel řešit Valeš ve 14. minutě, střela domácích zpoza šestnáctky ale mířila po zemi jen na prostředek brány. Králův Dvůr se i nadále tlačil do útoku a občas napříč plzeňským pokutovým územím prolétl nějaký centr, Středočeši ale žádný z nich nedokázali zakončit.

Postupně se začali co do ofenzivy osmělovat i svěřenci Pavla Horvátha. Nejprve pálil zpoza šestnáctky tvrdě avšak přímo na gólmana Gabriel. Ve 40. minutě byl pak blízko otevření skóre i druhý stoper Viktorky Strmiska – jeho hlavička po rohovém kopu ale zamířila jen do tyče.

I po změně stran hrály oba týmy dlouho velmi vyrovnaně a bez větších šancí. Zatímco Pavel Horváth sáhl už v průběhu poločasu k několika střídáním, domácí trenér se rozhodl jen pro dvě změny čtvrt hodinky před koncem.

Na nějakou nebezpečnější příležitost se ale znovu dlouho čekalo a opět do byli viktoriáni, kdo byl v závěru o něco blíže tříbodové trefě. V nastaveném čase totiž už po druhé zachránila domácího brankáře Krčka po centru do vápna branková konstrukce. Ještě předtím pálil z přímého kopu nad Grajciar.

Plzeň tak znovu čekal neoblíbený penaltový rozstřel… Ani tentokráte nedokázali svěřenci Pavla Horvátha zlomit prokletí a i napočtvrté z něj odešli poraženi. Po prohře 0:2 se Štěchovicemi v minulém kole ale dokázali opět alespoň bodovat.

hodnocení trenéra

Pavel Horváth (FC Viktoria Plzeň): „Dnes to byl z naší strany nevýrazný výkon. Měli jsme tam spoustu chyb dozadu. Nezaloužili jsme si ani bod dneska. Penaltový rozstřel? To je dovednostní soutěž – když se netrefíme třikrát ze čtyř střel, tak nemůžeme vyhrát.“