Je to již dvanáct let, co se parta jedenácti věrných viktoriánů vydala pěšky na zápas do Kladna, aby zde podpořila svůj milovaný klub. Teď o Velikonocích se sešli znovu. Jejich řady se rozrostly a místo do Kladna míří do Příbrami. V neděli v 17:00 pak budou všichni na značkách a poženou Viktorku za vítězstvím.

Je osm ráno. Náměstí Republiky se probouzí do jarního velikonočního rána. U známého „andělíčka“ u katedrály sv. Bartoloměje má sraz skupina přibližně dvaceti viktoriánů. Vybavení je jasné – dresy, šály, pořádná obuv. A před sebou mají porci téměř sedmdesáti kilometrů. V neděli v 17:00 budou na tribuně příbramského stadionu U Litavky a poženou Viktorku za vítězstvím.

„Poprvé jsme takto pěšky vyrazili před dvanácti lety do Kladna, kdy jsme chtěli navázat na tradici našich předchůdců z roku 1967. Teď jsme se domluvili a vyrážíme znovu, jen do jiného středočeského města. A je nás i trochu víc,“ vypráví jeden ze spoluorganizátorů pochodu a skalní fanoušek Zdeněk. Teď napíší fanoušci třetí kapitolu. Plán cesty, zastávek na osvěžení a nocleh je jasně daný. Vše rozplánováno tak, aby se stihl nedělní ligový duel.

„Zaznamenal jsem, že fanoušci vyráží. Přeju jim za celý tým šastnou cestu, děkujeme za podporu a budeme jim chtít poděkovat hlavně výkonem na hřišti,“ vzkazuje za viktoriánskou kabinu kapitán týmu Roman Hubník.

Fotogalerie