Viktoria je i po čtvrtém ligovém kole stoprocentní, na hřišti libereckého Slovanu vyhrála 1:0! O jedinou branku se postaral Radim Řezník, který zápas společně s trenérem Michalem Bílkem zhodnotil.

Trenér byl po zápase spokojený. „Kluky pochválím za to, že jsme neinkasovali. Vyhráli jsme v Liberci, kde není jednoduché bodovat,“ těší ho. „Byl to ubojovaný zápas. V první půli nějaké velké šance chyběly, v té druhé jsme už za stavu 1:0 měli dvě brejkové situace, kde kdyby se Ba Loua alespoň z jedné prosadil, tak konec nemusel být tak napínavý. Ale jsme rádi, že jsme utkání vyhráli,“ říká Michal Bílek.

Radost měl i Radim Řezník. „Byl to strašně těžký zápas. I když Liberec je v tabulce asi tam, kam nepatří, tak to bylo náročné. Bylo to o jednom gólu, ten jsme vstřelili my a za tři body jsme velice rádi,“ uvědomuje si bek Viktorky.

Podle něj každá výhra napomáhá k lepšímu zvládání velice těžkého programu. „I když je to fyzicky a psychicky náročné, znovu máme tři body a jsme stoprocentní! Hrajeme poctivě, bojujeme jeden za druhého, a to se nám vyplácí. V tomhle nasazení musíme pokračovat i nadále,“ ví Radim Řezník.

Viktoriáni navíc opět udeřili ze standardní situace. „Standardky by měly být naší silnou stránkou. Máme vysoké hráče, dnes navíc hrál Janošek, který má výbornou kopací techniku a rozehrál to velice dobře. Jsme rádi, že jsme se z toho opět prosadili,“ raduje se kouč.

Jediný gól na severu Čech vstřelil právě zkušený bek Plzně, který byl zároveň vyhlášen hráčem zápasu. Kdy se mu to stalo naposled? „Nevím, asi už je to dlouho. Jsem za to rád, ale hlavně, že máme tři body,“ usmívá se Řezník. „Vždycky říkám klukům, že takové góly bych chtěl dávat, kdy se mi to odrazí do prázdné brány. Stál jsem ve správný čas na správném místě a pak už jsem jen slízl smetanu. Zaplapánbůh za to,“ popisuje vítěznou trefu utkání.

Plzeňští jsou tak po čtyřech kolech na první místě FORTUNA:LIGY s maximálním možným počtem bodů – 12. „Z toho jsme spokojení. Na klucích možná dnes byla trošku znát i únava, třeba Pavel Bucha před třemi dny odehrál 120 minut, byl to velký nápor... Ale kluci si s tím přesto poradili dobře a dohráli jsme to do vítězného konce,“ má radost Michal Bílek.

Fotogalerie