Výhra a postup do závěrečného předkola Evropské ligy! Viktoriáni zvládli duel se SønderjyskE a po výsledku 3:0 nadále drží šanci na vysněnou základní skupinu. Z vítězství nad dánským soupeřem měl logicky radost i trenér Adrian Guža, který zápas okomentoval na online tiskové konferenci.

„Postup je pro nás důležitý, rovněž čisté konto nebo podpora fanoušků, kterým děkujeme. Byl to týmový výkon, i když psychicky ne jednoduchý. Pro nás je podstatné, že se nám podařilo postoupit, chlapci to zvládli a jdeme do play-off Evropské ligy, na což se velmi těšíme,“ říká trenér Viktorie.

V první desetiminutovce viktoriáni přestáli obrovskou šanci soupeře. „Klíčové bylo, že jsme ustáli situaci v defenzivě a vstřelili dva góly po sobě. Jedna věc je, že si můžete říct, jakým způsobem a v jakém rozestavení soupeř hraje, ale na ploše je podstatné, abychom tam přenesli pokyny,“ přemýšlí Adrian Guža.

Úvodním střelcem utkání byl Zdeněk Ondrášek, jenž se ve dvou zápasech v barvách FCVP trefil již podruhé. „Je důležité, že je Kobra tady a je výborně nastavený. Chlapci ho na hřišti cítí. Jeho zkušenosti a kvalita v takto důležitých duelech můžou být rozhodující, a proto k nám přišel,“ chválí plzeňský lodivod novou posilu.

Zároveň však pětačtyřicetiletý kouč doplňuje, že útočníky má Viktorka všechny na výborné úrovni. „Stejně tak je ale pro nás důležité, že Bogy do toho vstoupil jak na Bohemce, tak dnes dobře. Konkurenční prostředí je velmi podstatné, Choras jim také šlape na paty,“ upozorňuje Guža.

Trenér nezapomíná vyzdvihnout také příznivce červenomodrých, kteří zpívali chorály mimo zdi Doosan Areny, protože zápas se kvůli současným podmínkám hrál bez diváků. „Oceňuji naše fanoušky, že byli za tribunou a bylo je slyšet. Je jasné, že to nejsou takové decibely, jako když jsou na tribuně, ale byli za ní a chlapci o nich věděli. Chceme jim poděkovat, všechno to jsou důležité detaily,“ pochvaluje si sympatický Slovák.

Fotogalerie