Třetí předkolo Evropské konferenční ligy klepe na dveře. Viktoriáni, už zítra nás čeká boj s maltskou Gzirou. Na předzápasové konferenci odpovídali na otázky novinářů TomᚠChorý a trenér Miroslav Koubek.

Pane trenére, máte soupeře nastudovaného?

Soupeře máme nastudovaného tak jako vždycky. Co o nich vědět potřebujeme, to víme. Hráli už dvě předkola Evropské konferenční ligy, tudíž materiálu k analýze bylo hodně. Rozhodovat bude efektivita, protože nás čeká podobný styl hry jako proti Dritě. Bude to dobývání proti hlubokému desetičlennému bloku.

Po vítězství proti Dritě přišlo konečně i vítězství v lize. Je to úleva?

Byli jsme pod menším sportovním tlakem a chybělo nám i trochu štěstíčko. Viz gól v poslední sekundě utkání s Hradcem. Přál bych si, aby se Viktoria Plzeň vrátila do vítězného módu. Abychom se po nevydařeném jaru a špatném vstupu naladili na trvalejší dlouhodobější vítěznou vlnu. Ta dvě vítězná utkání nás mohou nastartovat.

Co očekávat od maltského celku?

Tým Malty je v podstatě brazilské mužstvo, odhadoval bych tak z osmdesáti procent. Buď se jedná o naturalizované Brazilce nebo přímo o hráče brazilské národnosti. Zaujala nás technická vybavenost některých hráčů. Opět je to velmi dobře vedené mužstvo. Je organizované dozadu a spoléhá na protiútoky. Víme o tom, tak doufám, že nás tím soupeř nezaskočí.

Tomáši, je pro vás hráče náročné hrát čtvrtek–neděle?

Není to jednoduchý, ale každý v týmu chce hrát poháry. Určitě, když se zeptáte každého, tak chceme raději hrát než trénovat. V rámci možností jsme na tom dobře, až na nějaké bolístky. Věřím, že jsme připraveni podat maximální stoprocentní výkon a postoupit. 

 

Jsou tyto zápasy s méně známými soupeři složitější?

 

Je třeba nepodcenit tyhle zápasy. Sice to nejsou tak známí soupeři, ale pořád tu kvalitu mají, hráče mají šikovný a bude to zase o nás, jak k tomu přistoupíme a jak se v těch daných situacích zachováme. Věřím, že z těch zápasů, co jsme teď odehráli jsme se ponaučili a jsme připraveni podat výkon takový, aby se to podařilo. 

 

Čeká nás nejspíše další obléhání tuhého bloku. Jaký je recept na takové soupeře?

 

Ponaučili jsme se, i ty zápasy co jsme hráli, a to byl klidně ligový soupeř například tady Hradec nebo venku Teplice. Ty zápasy byly podobné, ten recept se budeme snažit hledat, budou to samozřejmě centry z hloubky, budeme je chtít rozběhat a otáčet hru a dostávat se co nejrychleji do vápna, abychom jim co nejvíce zatopili. Důležité bude, aby se hra co nejméně kouskovala, abychom je zavařili a dali co nejrychleji gól, to bude důležité. Čím dřív ho dáme, tím lépe pro nás, protože si myslím, že to pomůže každému hráči, když ten gól dáme. Věřím, že se toho chytne nejeden hráč, ale myslím si i každý divák nás tím ještě víc podpoří. 

Záznam tiskové konference

Fotogalerie