Když jsme se obyvatel izraelské Beer-Shevy zeptali, která místa zde máme navštívit, nejednalo se bohužel o žádný dlouhý seznam. Ačkoliv jde o čtvrté největší izraelské město, moc k prohlédnutí toho zde není. Turner Stadium je však velice pěkný a moderní, byl otevřený v září 2015 a ještě dnes je z něj cítit novota. Celkem vměstná 16 126 diváků.

Celým jménem je Yaakov Turner Toto Stadium Be´er Sheva (nebo chcete-li אצטדיון טוטו באר שבע ע"ש יעקב טרנר). Pojmenován je po bývalém starostovi Yaakovu Turnerovi. Severní tribuna nese jméno Arthur Vasermil, což vychází z názvu předchozího stadionu Vasermil Stadium, na kterém hrál Hapoel od roku 1959.

Turner Stadium je součástí sportovního komplexu, ve kterém mimo fotbalového stadionu nalezneme i tréninkové hřiště, bazén a Conch Arenu, která slouží pro házenou a basketbal.

Stadion se začal stavět v srpnu 2011 a otevřel se v závří 2015. Klub v první sezoně na novém stadionu prodal rekordních 12 tisíc permanentních vstupenek. V prvním utkání na Turner Stadium remizovala Beer-Sheva 0:0 s Maccabi Haifa.

„Vasermil Stadium sloužil dobře a loučení s ním bylo těžké. Zároveň ale nemám pochyby, že nový stadion bude pro klub obrovským přínosem,“ řekl po otevření starosta Beer-Shevy Ruvik Danilovich. Atmosféra na stadionu bývá vždy velmi dobrá, fanoušci se snaží své mužstvo podporovat hlasitě. Dnes večer se očekává patnáctitisícová návštěva.

Zajímavostí o stadionu také je, že původní plán byla kapacita pro 32 tisíc diváků. Z finančních důvodů z tohoto ale sešlo.

Dnes večer se na Turner Stadium představí Viktoria Plzeň. Před hrdými a vášnivými izraelskými příznivci bude bojovat o šanci skončit první ve skupině Evropské ligy, ačkoliv postup již má zajištěný. Zápas startuje ve 21:05 SEČ (22:05 místního času), přímým přenosem ho vysílá Nova Sport.