V úterý 11. července odehrají fotbalisté Viktorie Plzeň první zápas v rámci tradičního letního soustředění v Rakousku. Soupeřem se jim stane SpVgg Greuther Fürth hrající druhou nejvyšší německou soutěž.

Tým byl založen v roce 1903. Největší sláva klubu se datuje do doby před druhou světovou válkou, kdy v letech 1914, 1926 a 1929 vyhrál německou nejvyšší soutěž. Po několika desetiletích, ve kterých se střídaly dílčí úspěchy s pády, přišel v sezóně 1996/1997 postup do druhé Bundesligy. V této soutěži strávil klub rekordních patnáct let. V sezóně 2011/2012 přišel vysněný postup do Bundesligy. Výjimčenou sezónu navíc podtrhl úspěch v DFB Pokal, kdy tým vypadl po vyřazení Norimberku a Hoffenheimu až v semifinále s Borusií Dortmund.

Debut v Bundeslize zažilo bavorské mužstvo proti pozdějšímu mistrovi Bayernu Mnichov, tým v tomto utkání prohrál 0:3. Sezóna skončila pro Fürth poměrně neslavně, když se čtyřmi výhrami obsadil poslední příčku německé nejvyšší soutěže a sestoupil. Po sezóně nastaly v kádru bavorského klubu značné změny. Od sezóny 2013/2014 se Fürth snaží znovu postoupit mezi německou elitu, v posledních dvou ročnících ale skončil na 8. a 9. místě, což na postup o patro výš nestačilo.

Viktoria se s Greutherem Führt už utkala v rámci letní přípravy na sezónu 2013/2014. Jedinou branku utkání vstřelil ve třinácté minutě Stieber. Míč se poté zavlnil v obou brankách, rozhodčí už v utkání ani jeden gól neuznal. Na sestřih přípravného duelu z před čtyř let se můžete podívat pod článkem.

Stejně jako v červenci 2013 se Viktoria utká s Greutherem Fürth na hřišti ve Westendorfu, kde po celý týden trénuje. Zápas začíná v 18:00, tedy o hodinu později, než bylo původně nahlášeno. Stream z duelu bude připraven.