Viktorii čeká důležitý jarní zápas, představí se na hřišti třetího Jablonce. Aktuálně tedy největšího konkurenta v boji o druhé místo v tabulce FORTUNA:LIGY. Co od duelu očekávají trenér Adrian Guža a zkušený záložník TomᚠHořava?

Po ideálním startu do jarní části soutěže (výhry 3:0 nad Opavou a 4:0 nad Příbramí) jsou viktoriáni v dobrém rozpoložení. „Pomáhá to k tomu, aby pracovní atmosféra byla příjemná, aby kluci ukazovali na tréninku svou kvalitu a byli uvolnění,“ těší trenéra. „Zároveň ale mají dost zkušeností na to, aby věděli, že na příjemných věcech, které jsou za námi, se dá stavět, ale nedá se na ně spoléhat. Můžeme se o to opřít do tréninků i zápasů, budovat na tom sebevědomí, ale zároveň víme, že se blíží nový zápas, nová výzva, nový soupeř. Nesmíme na to tedy spoléhat,“ varuje Adrian Guža.

„Pro nás je určitě dobře, že jsme to zvládli a dali sedm gólů. Dobrý a důležitý start,“ doplňuje TomᚠHořava. „Jablonec je ale třetí, takže nás čeká hodně těžký soupeř. Navíc poslední zápas se nám tam nevydařil, takže čekám hodně náročné utkání. Ale my ho chceme vyhrát,“ říká jasně.

„Každé utkání, které je před námi, je nesmírně důležité. I když to zní jako fráze, musíme tak být nastaveni a chtít vyhrát každé následující utkání,“ upozorňuje Hořava. „S klukama jsme si o tom říkali v kabině, že nejbližší zápas je vždy ten nejdůležitější. Tentokráte to umocňuje ještě postavení mužstev v tabulce, ale i bez ohledu na to je pro nás podstatné bojovat o vítězství,“ dodává Guža.

Trenér věří, že jeho tým bude v Jablonci hladový po vítězství. „Věřím, že budeme dostatečně ambiciózní, abychom dosáhli toho, po čem toužíme. Jablonec má silné stránky, důležité bude je eliminovat jak z pohledu zkušeností týmu a hráčských individualit, tak z pohledu týmovosti, nasazení a touhy prosadit se v naší vzájemné konfrontaci,“ ví Adrian Guža.