Svěřence Karla Krejčího v neděli v podvečer čekalo utkání na půdě Baníku Ostrava. Viktoriáni chtěli nechat zapomenout na nevydařený čtvrteční zápas s Rapidem Vídeň.

"Jsem rád, že jsme utkání zvládli a vyhráli. Po prvním poločase jsem ovšem spokojený moc nebyl. Očekával jsem těžké utkání s týmem hrající o záchranu. V první polovině zápasu soupeř dobře vykrýval střed hřiště a tlačil se do zajímavých protiútoků. Pouštěli jsme je do hodně standardních situací, ze kterých nebezpečně hrozili. O poločasové přestávce jsem musel trochu zvýšit hlas. Nám v utkání hodně pomohla první branka. Tento moment se ukázal být klíčový. Ještě před gólem jsem měl v hlavě nějaké varianty ke střídaní, které by mohly pomoct oživit zápas. Dokázali jsme se uklidnit a využívat naše rychlé protiútoky, ze kterých jsme Baník potrestali. V celkovém součtu je výsledek 0:4 pro Baník až moc krutý," hodnotí zápas hlavní trenér.

Viktoria do utkání s Baníkem nastoupila hned s pěti změnami v základní sestavě oproti čtvrtečnímu zápasu s Rapidem Vídeň. "Zápasů je v posledních týdnech hodně. U některých hráčů to bylo ovlivněno psychickou nebo fyzickou únavou. Již delší dobu jsem plánoval změnu na pozici gólmana. Petr Bolek je tady v Ostravě doma, navíc jsem chtěl před reprezentační přestávkou trochu ulevit Matúšovi Kozáčikovi. Po utkání s Rapidem, které Františku Rajtoralovi nevyšlo, jsem se rozhodl pro mladého Aleše Matějů. Ten mi dnes mile překvapil a hodnotím jeho výkon velmi kladně. Jan Holenda místo Michala Ďuriše taky byla zapříčiněná výměna utkáním s Rapidem, kde mi Michal přišel unavený. Ten kádr nemáme zas tak široký, ale všichni kluci v tréninku poctivě pracují a tu šanci si zasloužili," hodnotí změny v sestavě Krejčí.

V posledních zápasech platí, že góly dávají především hráči, kteří naskočí až v průběhu zápasu. "Poslední dobou se nám střídání daří. Se Spartou vystřídali Honza Baránek a Milan Petržela a oba dali gól. I v zápase s Vídní střídají Jan Holenda skóroval. Těžíme z toho, že máme velmi kvalitní lavičku. Ve všech ostatní týmech ligy by ti kluci hráli. Celý týden před utkáním přemýšlím nejen o základní sestavě, ale stejně tak i nad případnou pasáží v zápase, kdy se nám nemusí dařit. Zvažuji varianty, které by nám i v průběhu utkání mohly pomoct. Dnes tomu opět střídající hráči hodně pomohli," uzavírá Karel Krejčí. 

Fotogalerie