Viktoria Plzeň vkročí ve čtvrtek 7. prosince do závěrečného utkání základní skupiny Evropské ligy. Na hřišti Hapoelu Beer-Sheva může bojovat nejen o další sportovní úspěch, ale také stále o možnost proklouznout na první příčku tabulky.

Je možné, že zápas, který z pohledu postupu ze skupiny neřeší mnoho, nemusí být tolik svázán taktikou. „Souhlasím, že když se hraje ofenzivní zápas, může to být pro obranu velice náročné. Uvidíme podle průběhu zápasu. Myslím si, že začátek bude opatrnější a že to od začátku nebude fotbal nahoru dolů,“ přemýšlí kapitán týmu Roman Hubník. „Čeká nás poslední zápas v Evropské lize, navíc můžeme skončit na prvním místě. Já věřím, že když tady urveme tři body, může se nám první místo podařit získat. Sezonu chceme ukončit dobrým výsledkem, abychom do zimní přestávky mohli jít s dobrým pocitem,“ dodává Hubník.

Za domácí může nastoupit i český útočník TomᚠPekhart. „Tomáše znám z nároďáku i z ligy. Je to nepříjemný hráč do osobních soubojů a typický hroák do vápna,“ upozorňuje. „Uvědomujeme si ale celkovou sílu Beer-Shevy, protože například vloni předváděla kvalitní výkony. Když nás nalosovali k Beer-Shevě a Luganu, tušili jsme, že právě s nimi budeme bojovat o postupové místo, což se nakonec potvrdilo. Jsme rádi, že jsme si postup zajistili už před posledním zápasem,“ těší Romana Hubníka.

Fotogalerie