V rámci 25. kola FORTUNA:LIGY zavítají viktoriáni na půdu desátých Teplic. Před reprezentační přestávkou budou usilovat o tříbodové vítězství a napravení nedobrého výsledku ze Sparty, jak prozradil útočník TomᚠChorý.

Viktoriáni vyráží na sever Čech s jasným cílem. „Jedeme do Teplic vyhrát, protože máme fanouškům co vracet. Slavia nám opět unikla o více bodů, na Spartě jsme dostali kudlou do zad, nezvládli jsme to. Teď je jen na nás, abychom ukázali, že o titul stále můžeme bojovat,“ uvědomuje si vytáhlý útočník. „Teplice jsou kvalitní mužstvo, ale my nejsme v situaci, ve které bychom měli hledět na soupeře,“ dodává.

Co podle něj bude třeba zlepšit? „Důležité hlavně bude, abychom již od úvodu hráli agresivněji, více v soubojích, abychom si věřili... Určitě by nám pomohl rychlý vstřelený gól,“ zamýšlí se. „I když jsme na Spartě dostali čtyři góly, tak jindy máme skvělou defenzivu, takže by pomohlo vzadu udržet nulu. Věřím, že s tímto vším budeme moci uspět,“ říká odhodlaně Chorý.

Po utkání v Teplicích bude následovat dlouhá reprezentační přestávka. „Na oddych se těším, bude důležité nabrat síly, abychom pokračovali v boji o titul. Každý máme v hlavách to, že chceme sbírat body a držet se Slavie zuby nehty. Uděláme pro to všichni maximum a věřím, že nás fanoušci budou podporovat,“ přeje si.

TomᚠChorý je opět členem širší nominace reprezentace pro zápasy s Anglií a s Brazílií. „Těší mě to. V širší nominaci nejsem poprvé, takže jsem moc rád, že si mě trenér všímá. Je to o tvrdé práci, musím na sobě makat, abych nevypustil žádný souboj a do té reprezentace se třeba někdy dostal. Určitě je k tomu ale třeba podávat kvalitní výkony v Plzni, to je hlavní, na co se soustředím,“ říká jasně.

FK Teplice

Teplice jsou po 24 kolech s 29 body na kontě a skóre 26:34 na desátém místě tabulky FORTUNA:LIGY. V posledním kole prohráli 1:2 na hřišti Jablonce, předtím však na domácím hřišti porazili Opavu 3:2, když se dvakrát trefil Jakub Hora a jednou Jan Kuchta.

Nejlepším střelcem je s osmi zásahy právě Jakub Hora, sedm gólů pak vstřelil David Vaněček, který už ale zamířil do skotské ligy. Nejvíce asistencí má na kontě Jan Krob, velmi dobré výkony podával na podzim také Alex Král, který zamířil do pražské Slavie. V brance se o prostor dělí TomᚠGrigar (11 zápasů, 15 inkasovaných branek) a Jakub Diviš (13 zápasů, 19 inkasovaných branek).

Kvůli karetním trestům budou žlutomodří v duelu s Viktorií postrádat dvojici středních záložníků Admir Ljevakovič – TomᚠKučera.