Žákovské týmy Viktorie Plzeň se účastnily dobře obsazeného turnaje O pohár primátora města Hradce Králové. Mladší žáci U12 obsadili třetí místo z 21 týmů, starší žáci U14 pak osmé místo z 23 týmů.

Žáci U12

„První den jsme se rozjížděli pomaleji, ale každým utkáním nᚠvýkon rostl a dokázali jsme to vyjádřit i gólově,“ hodnotí trenér TomᚠHad. „Zaslouženě jsme tedy postoupili do nedělní finálové skupiny. I přes vysokou porážku se Spartou jsme první dvě utkání odehráli ve vysokém tempu. Druhá polovina neděle byla již ve znamení únavy a kvalita se vytrácela. Nakonec si ale kluci zaslouženě vybojovali třetí místo, navíc Pavel Vlček byl vyhlášen nejlepším hráčem turnaje,“ potěšilo Hada.

Výsledky:
FCVP – Petržalka 1:1 (Petrák)
FCVP – Zlín 3:0 (Houser, Volf, Petrák)
FCVP – Kroměříž 5:1 (P. Mašek 3, Petrák, Volf)
FCVP – Hradec Králové 5:0 (Bednář 2, Rada, Metlický, Vukovič)
FCVP – Uničov 5:1 (Vlček, Metlický, Volf, Bednář, Petrák)

Finálová skupina:
FCVP – Hradec Králové 4:2 (Vukovič 2, Petrák, Flachs)
FCVP – Sparta Praha 0:5
FCVP – Vítkovice 6:1 (P. Mašek 2, Volf 2, Vlček, Vukovič)
FCVP – Slovácko 0:2
FCVP – Ústí nad Labem 1:0 (P. Mašek)

Žáci U14

„V naší hře jsme zaznamenali mnoho pozitiv a stejně tak i čiností, kde se musíme dále zlepšovat,“ říká kouč týmu Martin Vísner. „V zakládání útoku od brankáře jsme dokázali být vcelku variabilní a vhodně dokázali vytvářet přečíslení ve středu i v křídelních prostorech hřiště. Velké rezervy však máme v samotném pokutovém území soupeře, kde jsme nebyli dostatečně důrazní a přesní. Stejně tak i doplnění hráčů v přechodové fázi nebylo ideální. Přesto si vážíme, že tým měl svoji herní tvář a i v utkáních, kdy se nepodařilo zvítězit, měli kluci do poslední vteřiny vítěznou mentalitu,“ doplnil trenér.

Výsledky:
FCVP – Mladá Boleslav 0:1
FCVP – Červený Kostelec 5:0 (Stejskal 2, B. Vacek 2, Ruta)
FCVP – Sigma Olomouc 0:1
FCVP – Jablonec 4:0 (Panoš 3, O. Růžička)

Skupina o 7.–12. místo:
FCVP – Mladá Boleslav 2:0 (F. Růžička, Stejskal)
FCVP – Slovácko 1:0 (Kubrycht)
FCVP – Sparta Brno 1:1 (Kubrycht)
FCVP – Zlín 0:1
FCVP – Hradec Králové 4:0 (Sýkora, Kdolský, B. Vacek, Kubrycht)


Působení obou týmů zhodnotil i šéftrenér žákovských kategorií Vítězslav Hejret: „Turnaj byl spičkově obsazen a velmi dobře organizován. Naše týmy podaly výborné herní výkony a U12 dosáhla i skvělého třetího místa. Kategorie U14 přehrávala soupeře kombinační hrou, ale v klíčových utkáních základní skupiny byla neproduktivní v koncovce. Oba týmy ale svou hrou a vystupováním ukázkově reprezentovaly kvalitní práci s mládeží v našem klubu-“