10. 10. 2019    Zápas

V rámci projektu Kopeme za fotbal se Viktoria utkala se Staňkovem

FC Viktoria Plzeň
Mifek
Dolejš PK

Kopeme za fotbal / Čtvrtek 10. 10. 2019, 15:30 / Staňkov

Kopeme za fotbal / Čtvrtek 10. 10. 2019, 15:30
Staňkov

FK Staňkov

3:16

(2:8)

FC Viktoria Plzeň

Hořava
Chorý
Pernica
Hloušek
Limberský
Hubník
Mihálik
Kayamba

sestavy

FK Staňkov

Jánský – Zahoř, Dolejš, Gust, Liška, Čonka, Mifek, Hrdina, Vrba, Voves, Tlustý. Náhradníci: Kolros, Vacík, Doležal, Gabriel, Šuser, Nico, Bláha.

FC Viktoria Plzeň

Hruška – Limberský, Hejda, Hubník, Hloušek – Pernica, Procházka – Kayamba, Hořava, Mihálik – Chorý

statistiky

Branky: Mifek 2, Dolejš PK – Hořava 4, Chorý 3, Pernica 3, Hloušek 2, Limberský, Hubník, Mihálik, Kayamba, Rozhodčí: Mokrusch – Šálková, Kubec

Diváci:

Čtvrteční odpoledne během reprezentační přestávky zpestřilo viktoriánům přátelské utkání v rámci projektu Gambrinusu Kopeme za fotbal. Plzeňský tým pod taktovkou Pavla Vrby nastoupil na hřišti Staňkova z Krajského přeboru a vyhrál 16:3.

Utkání hrané na velmi mokrém trávníku se již od počátku neslo v přátelské atmosféře a stovky přítomných fanoušků se dobře bavily. Za Viktorii se nejvíce prosadil TomᚠChorý, který vstřelil čtyři branky. Hattrick zaznamenali také TomᚠHořava a Luděk Pernica, který hrál tento zápas na postu defenzivního záložníka. Staňkov se prosadil rovnou třikrát, jednou z penalty a dvakrát po pěkně sehraných akcích.

„Akce tohoto typu je pro tyto menší kluby velice dobrá. Určitě to může pomoci místnímu fotbalu. Hřiště bylo t잚í, ale poprali jsme se s tím,“ řekl k akci plzeňský kapitán Roman Hubník. „Je hrozně důležité, že jsme se potkali s fanoušky v okolí Plzně. Přišlo jich hodně a doufám, že si to užili.“