Trenér Miroslav Koubek po utkání v Ďolíčku proti pražským Bohemians.

Bylo to precizně takticky zvládnuté utkání z Vašeho pohledu?

Řekl bych, že ano. Taktický plán nám dneska vyšel dokonale. Prezentovali jsme se velice aktivní hrou, odvážnou. Chtěli jsme ve vysokém postavení zaskočit Bohemku. Dařily se nám akce. Byly tam dobré věci, náběhy. Podařily se nám první dvě akce, nejdříve gól Tomáše Chorého a následně Pavla Šulce. Z kraje poločasu jsme byli velice produktivní. Určitě jsme neměli v plánu bránit výsledek. Bohemka na nás v druhé půli vletěla. Musím smeknout klobouk před tím, jak nás zatlačila. Na druhou stranu jsme se postavili do takového kompaktního bloku, který hrát umíme a celkem, i když se to nemusí zdát, jsme měli utkání pod kontrolou. Snahy Bohemky dostat se do vápna jsme zvládli odvrátit a i pomocí Tomáše Chorého jsme to uskákali.

Je to úvod jara, který jste si představovali?

Určitě, když si vezmu ten trojboj Boleslav, Ostrava Bohemka, jednalo se o velice kvalitní soupeře. Kdybych měl prognózu, že z toho budeme mít sedm bodů, byl bych spokojený. V tuto chvíli můžeme hovořit o tom, že se nám povedl vstup do jara.

Co rozhodlo o tom, že nastoupil Cheick Souaré a jak hodnotíte jeho výkon?

Hodnotím ho pozitivně, příjemně mě překvapil. Nechali jsme ho adaptovat. Samozřejmě základními halfbeky jsou Cadu a Kopic. Na šanci si musel počkat a tu dostal po tom, co Honza Kopic nemohl nastoupit kvůli žlutým kartám. Vidím ho na trénincích a nepochyboval jsem o tom, že to zvládne.

Pavel Šulc má v tuto chvíli v lize devět branek, na kolik jich podle Vás dosáhne?

Uvidíme. Typologicky je to ofenzivní středopolař a ne útočník, uvidíme, kolik branek ještě dá. Dnes na hřišti lítal a podal skvělý výkon. Svůj výkon dnes korunoval brankou a je vidět, že se na trénincích střelbě věnuje. To, že to takhle trefuje, není náhoda.

Po dlouhé době byl v základu Jhon Mosquera. Ukázal, že má na hřišti své místo?

Ukázal charakter, těžko se dostával do sestavy na podzim. V systému 3-5-2 neměl místo, nevzdal to, na trénincích makal. V systému 3-4-3 uplatnění má. Cením si toho, že ukázal charakter a nic nevzdal.