3. 2. 2016    Zápas

Viktoria porazila Stabaek IF 2:0, obě branky vstřelil Ďuriš

FC Viktoria Plzeň

11. kolo / Středa 3. 2. 2016, 18:00 /

11. kolo / Středa 3. 2. 2016, 18:00

Stabaek IF

0:2

(0:0)

FC Viktoria Plzeň

FC Viktoria Plzeň

Bolek – Rajtoral (Řezník), Hejda (Hubník), Baránek, Matějů (Končal) – Hrošovský (Hořava), Vaněk (Průcha) – Petržela (Provod), Kolář (Holenda), Kopic (Kovařík) – Krmenčík (Ďuriš)

statistiky

Branky: 62. a 67. Ďuriš

Diváci: 0

Viktoria Plzeň odehrála ve středu v podvečer přípravné utkání s norským týmem Stabaek IF. V zápase prokázali viktoriáni svou zkušenost a třetí tým norské ligy porazili po brankách Michala Ďuriše 2:0.

Plzeňané si v úvodu zápasu na svého soupeře zkušeně počkali a i přesto, že měl Stabaek v první čtvrthodině větší procento držení míče, působila Viktoria jistějším dojmem než norský soupeř a všechny jeho ataky spolehlivě zneškodnila. Viktoriáni začali postupně přebírat otěže zápasu, do vápna nebezpečně centroval Kolář, první střelu zápasu zaznamenal Matějů. Velkou šanci zaznamenal ve 26. minutě Milan Petržela. Po levé straně se prohnal Matějů, aby atakován obráncem stihl oslovit nabíhajícího záložníka. Ten měl k míči daleko, ale i tak jej zasáhl. Bohužel pro Viktorii nepřesně. O několik minut později mohl po skvělé Kopicově zpětné přihrávce střílet Rajtoral, zasáhl ale jen padajícího obránce soupeře. Do konce první půle si stihli oba aktéři role vyměnit, ale Jan Kopic po dalekonosné Rajtoralově přihrávce rozvlnil jen boční sí.

Zkraje druhého poločasu postupně zakončovali Krmenčík, Kolář nebo Kopic. Nikdo ovšem nedokázal zasáhnout branku a zároveň překonat gólmana Sayoubu. Trenér Karel Krejčí oživil v průběhu hry svůj celek čerstvými silami. Na hřiště se podívali Hubník, Ďuriš, Kovařík, Holenda, Končal a Hořava. A právě jeden z nových mužů na trávníku otevřel gólový účet zápasu. Aleš Matěju v pokutovém území soupeře zachytil míč, který posunul lépe postavenému Ďurišovi. Ten si ve výhodné pozici poradil a po zemi prostřelil brankáře Stabaeku - 1:0 pro Viktorii. V závěru utkání okusili maltské hřiště také Petr Průcha s Radimem Řezníkem, pro kterého se jednalo o první start po roční rekonvalescenci. Vzápětí padla druhá branka Plzně! Po rohovém kopu hlavičkoval Jan Holenda jen k nohám Michala Ďuriše, který za krátkou chvíli dokázal vstřelit druhou branku zápasu - 2:0 pro Viktorii. Stejným výsledkem zápas skončil a viktoriáni si tak připsali první vítězství na maltském soustředění.