Zápas o šest bodů! Oblíbená novinářská fráze, která se spojovala také s utkáním Baníku Ostrava proti Viktorii Plzeň. A i když Západočeši vybojovali body „pouze“ tři, o to víc jsou v bojích o vyšší umístění v tabulce důležité. Zasloužené venkovní vítězství 2:0 zhodnotili Zdeněk Ondrášek, Šimon Falta a trenér Adrian Guža.

„Hráli jsme proti kvalitnímu soupeři, ale my jsme předvedli velmi dobrý týmový výkon. Máme zasloužené a velmi podstatné vítězství. Pocity jsou příjemné, protože chlapci velmi slušně pracovali a dokázali na těžké půdě soupeře vyhrát velmi důležitý zápas,“ říkal spokojeně Adrian Guža.

Rozhodující gól vstřelil po krásné akci Zdeněk Ondrášek. Ten ale nebyl patičkou, jak by se na první pohled mohlo zdát! „Zkoušel jsem ji v rozcvičce, která tam nepadla, ale tohle bylo placírkou líznuté na první tyči. Šlo to do brány, to je důležité,“ usmíval se hráč se svojí velmi známou přezdívkou Kobra.

Druhá trefa v zápase byla sice zaznamenána jako vlastní, velkou měrou se na ni ale podílel Šimon Falta. „Došlo tam k teči. Důležitá je ale výhra a tři body, takže spokojenost. Posunuli jsme se tabulkou výš. Potvrdili jsme vítězství a potřebujeme nějakou sérii, a jsme tam, kde chceme být,“ je jasné univerzálu Viktorky.

Právě v duelu s Baníkem Ostravou využil svoji variabilitu, kdy musel na levém beku zaskočit za zraněného Jana Kovaříka. „S trenérem jsem o tom mluvil i předtím, naskočil jsem tam už v jiných zápasech. Ta pozice mně nijak nevadí. Přeju Honzovi, a se brzy vrátí a může se s námi zase zapojit,“ pozdravuje svého spoluhráče na dálku Falta.

Svou volbu posunout na levý kraj obrany Faltu namísto vracejícího se Davida Limberského z marodky vysvětlil i sám kouč: „Limba má za sebou jeden trénink a rozhodli jsme se do takhle rozběhnutého zápasu způsobem s Faltičem, protože jsme věděli, že by to měl náročné a extrémně bychom riskovali. Jsem rád, že jsme se takhle rozhodli – máme připraveného Davida, máme tři body a věřím, že budeme mít i Koviho, protože je podstatné, aby byl zdravý.“

Viktoria tak důležitou výhrou na půdě Baníku navázala na domácí tři body proti Pardubicím. „Všichni víme, že útočníci musí dávat góly a my jich teď moc nedávali. Jako tým jsme pro to ale dělali všechno. Jdeme tomu každý den na tréninku naproti a myslím si, že se každým týdnem vyvíjíme,“ tvrdí Ondrášek. „Když tým bude šlapat jako jedna mašina, každý za druhého, tak góly budou. Ale zadarmo nám je nikdo nedá,“ má jasno útočník nosící třináctku na dresu.

Fotogalerie