18. 8. 2019    Zápas

V Teplicích po bodu. Viktoriáni remizovali Na Stínadlech 1:1

FC Viktoria Plzeň

83. Hora

6. kolo / Neděle 18. 8. 2019, 19:00 / AGC Aréna Na Stínadlech

6. kolo / Neděle 18. 8. 2019, 19:00
AGC Aréna Na Stínadlech

FK Teplice

1:1

(0:1)

FC Viktoria Plzeň


37. Kalvach

sestavy

FK Teplice

Grigar – Vondrášek, Jeřábek, Shejbal, P. Mareš – Kučera (54. Trubač), Kodeš – Hora, Jindráček (78. Vyhnal), Žitný (42. Moulis) – J. Mareš

FC Viktoria Plzeň

Hruška – Havel, Pernica, Brabec, Hloušek – Kalvach, Janošek (66. Chorý) – Kayamba (76. Mihálik), Hořava, Kopic – Krmenčík (85. Beauguel)

statistiky

Branky: 83. Hora – 37. Kalvach, ŽK: Kodeš, J. Mareš – Brabec, Hloušek, Krmenčík, Mihálik, Rozhodčí: Berka – Kubr, Kříž

Diváci: 5241

K prvnímu utkání bez Patrika Hrošovského nastoupili viktoriáni na teplické půdě. Kapitánskou pásku měl poprvé obránce Jakub Brabec, v sestavě se nově také objevili Dominik Janošek, Luděk Pernica a Adam Hloušek.

První náznak šance měli v bílém hrající Západočeši. Adam Hloušek nebezpečně hledal Tomáše Hořavu, před ním však zasáhl domácí gólman Grigar. Opravdovou tutovku pak měly Teplice. Petr Mareš ostrým centrem po zemi našel ve vápně úplně volného Patrika Žitného, který sice překonal Aleše Hrušku, ale za toho zasáhl na brankové čáře Hloušek a míč vykopl.

V následné příležitosti vyslal na Grigara pěknou střelu ze standardní situace Dominik Janošek, teplický brankář však jeho pokus vyrazil. Viktoriáni se dočkali v 37. minutě – a že čekání na úvodní trefu zápasu stálo za to! LukᚠKalvach z dobrých 25 metrů napálil volný přímý kop přímo do šibenice. Plzeňané tak šli do kabin za stavu 1:0.

Do druhého dějství vstoupili lépe domácí fotbalisté. Nejprve se Jakubu Horovi nepovedla hlavička podle vlastních představ, v ještě větší šanci se objevil Jakub Mareš, ten zase zakroutil míč na zadní tyč těsně mimo.

V 72. minutě se neuvěřitelným způsobem vytáhl Aleš Hruška. Z přímého kopu téměř ze stejné pozice a do totožných míst mířil jako Kalvach teplický Jakub Hora, ale gólman Viktorie předvedl fantastickou robinsonádu.

Fanoušci domácích poprvé zajásali v 83. minutě. Jakub Hora po vysokém centru Petra Mareše trefil volej parádně a srovnal stav zápasu, který vydržel až do závěrečného hvizdu. Plzeň tak odjíždí z Teplic po remíze 1:1 s bodem.

Záznam