Zklamání z vyřazení v Evropské lize je třeba hodit za hlavu. Před Viktorií je další ligové utkání, tým kouče Pavla Vrby míří do Teplic. Co před duelem řekli asistent trenéra Marek Bakoš a záložník TomᚠHořava?

Vyřazení s Antverpami bolelo, zároveň však Viktorii ukázalo, že umí podat velmi kvalitní výkon proti silnému soupeři. „Teď je třeba na to navázat a já věřím, že na to navážeme již v Teplicích. Věřím, že jsme v kabině psychicky dostatečně silní a na utkání se dokážeme připravit,“ říká asistent trenéra Marek Bakoš. „To vyřazení bylo hodně těžké, odehráli jsme dobré utkání a postupu jsme byli opravdu blízko. Ale fotbal je někdy krutý a i když nás to ještě bude nějakou dobu bolet, musíme si ze zápasu převést ten elán, vášeň pro hru a týmovost i do ligy,“ ví TomᚠHořava.

Viktoria míří do Teplic, kde se představí v neděli od 19:00. Naposledy zde navzdory povedenému výkonu prohrála 1:2. „I přes tu prohru jsme měli spoustu šancí a doufám, že na to navážeme, budeme diktovat tempo hry a tentokráte zvítězíme,“ přeje si TomᚠHořava. „Teplice na nás budou připravené, ale věřím, že zahrajeme dobře a budeme bojovat o vítězství. Jde o silného soupeře, který nás párkrát dokázal překvapit. Proto je důležité se dobře připravit a zregenerovat,“ dodává Bakoš.

Na sever Čech vyrazí viktoriáni už v sobotu, tedy jen dva dny poté, co hráli s Antverpami. „Hráči jsou na tento režim zvyklí. Už jsme v pohárech odehráli hodně zápasů a jsou připraveni tak, aby po dvou tréninkových dnech byli schopni absolvovat ligový zápas v Teplicích o velmi důležité body do tabulky,“ ví Marek Bakoš. „Těžké to je, unavení jsme, zvl᚝, když jsme hráli prodloužení. Ale na druhou stranu je to hodně i o hlavě. Člověk se tím nesmí moc zaobývat. V neděli na to vlítneme,“ slibuje TomᚠHořava.