8. 8. 2019    Zápas

Do odvety s jednogólovou ztrátou. Viktoria podlehla Antverpám 0:1

FC Viktoria Plzeň

29. Ivo Rodrigues

3. předkolo / Čtvrtek 8. 8. 2019, 19:30 / King Baudouin Stadium

3. předkolo / Čtvrtek 8. 8. 2019, 19:30
King Baudouin Stadium

Royal Antwerp FC

1:0

(1:0)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

Royal Antwerp FC

Sinan Bolat – Buta, Seck, Pius (25. Batubinsika), Juklerød – Haroun, De Sart – Hairemans (61. Lamkel Ze), Refaelov (87. Baby), Ivo Rodrigues – Mbokani

FC Viktoria Plzeň

Hruška – Řezník, Hejda, Brabec, Limberský – Hrošovský, Kalvach – Kopic, Janošek (53. Hořava), Kovařík (68. Kayamba) – Krmenčík (84. Chorý)

statistiky

Branka: 29. Ivo Rodrigues, ŽK: Seck – Hrošovský, Rozhodčí: Maae – Dahl, Skytte (všichni Dánsko)

Diváci: 18 000

Frustrující, ale rozhodně ne ztracený výsledek do odvety. Viktoriáni v prvním dvojzápase 3. předkola Evropské ligy prohráli na Stadionu krále Baudouina s Antverpami nejtěsnějším rozdílem 0:1. O vítěznou a zároveň znamenitou trefu se postaral Ivo Rodrigues.

Obrovskou šanci měli v 15. minutě hráči belgického týmu, to když si centr z pravé strany málem do vlastní sítě srazil Radim Řezník, naštěstí pozorný Aleš Hruška předvedl reflexivní zákrok a konečky prstů vytlačil míč na roh. Poté už se ale hlasití fanoušci z Antverp mohli radovat. Ivo Rodrigues se za vápnem s ničím nepáral, vystřelil a míč poslal přímo do šibenice.

Zanedlouho mohlo být ještě hůř. Z nepřehledné situace se zničehonic sám před Alešem Hruškou objevil Ivo Rodrigues, v rozhodující chvíli ale upadl a ve skluzu netrefil prostor tří tyčí. Antverpy náskok udržely až do konce půle a v bruselském azylu vedly 1:0.

Západočeši se v druhém poločase snažili s výsledkem něco udělat. Svého soupeře už do žádné vyloženější příležitosti nepustili, o vyrovnání usilovali Hejda, Hrošovský nebo Hořava, ale všechny pokusy šly jen nad Bolatovu bránu.

V největší šanci neuspěl ani střídající Joel Kayamba, když z úhlu vypálil těsně vedle. Viktoriáni tak podruhé od roku 2012 prohráli na Stadionu krále Baudouina, tentokráte v Bruselu nestačili na Antverpy výsledkem 0:1. Všichni ale víme, jak to nakonec dopadlo s Lokerenem, do odvety tak rozhodně není nic ztraceno.

Sestřih

Související články