23. 8. 2022    Zápas - poháry

Jsme tam!!! Viktoriáni si počtvrté v historii zahrají skupinu Ligy mistrů

FC Viktoria Plzeň
58. Kopic
73. Kliment

Play-off / Úterý 23. 8. 2022, 21:00 / Doosan Arena

Play-off / Úterý 23. 8. 2022, 21:00
Doosan Arena

FC Viktoria Plzeň

2:1

(0:1)

Karabach FK

38. Ozobič

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Staněk – Holík, Pernica, Jemelka, Havel – Bucha, Kalvach – Kopic (90+4. Čihák), Sýkora (46. Kliment, 74. Jirka), Mosquera – Chorý (86. Dedič)

Karabach FK

Magomedalijev – Vešovič, Mustafazade, B. Hüsejnov, Bajramov – Garajev, Almeida (54. Jankovič) – Ozobič (70. Šejdajev) – Kady, Wadji (81. Owusu), Zoubir

statistiky

Branky: 58. Kopic, 73. Kliment – 38. Ozobič, ŽK: Pernica, Sýkora, Jemelka, Tijani, Kopic – Gugešašvili, Rozhodčí: Dias – Tavares, Soares (všichni Portugalsko)

Diváci: 10 963

Viktoriáni to dokázali! Po úspěšném druhém a třetím předkole přešli i skrz play-off Ligy mistrů přes Karabach, který v odvetě porazili 2:1 a počtvrté ve své historii si tak zahrají skupinovou fázi nejprestižnější fotbalové klubové soutěže světa!

Červenomodří vstoupili do utkání s velkou aktivitou a už po dvou minutách mohli vést. Odražený balon se dostal až k nohám Lukáše Kalvacha, ale ten v dobré pozici netrefil ideálně. Domácí se i nadále snažili být více na balonu, ale z první vážnější šance se poprvé radovali hráči Karabachu. Jhon Mosquera odvrátil standardku pouze k Filipu Ozobičovi a ten se trefil pardáně z voleje.

Hosty z Ázerbájdžánu gól nakopl a do konce prvního poločasu byli aktivnější. Do následného zakončení zpoza vápna se dostal Kady, tento pokus ale skončil těsně nad břevnem. Do šaten tak odcházeli svěřenci trenéra Michala Bílka s jednogólovým mankem.

Jak skončila první půle, tak začala ta druhá, tedy tlakem Karabachu. Aktivní Kady se dostal krátce po zahájení do další příležitosti, jeho pokus vyrazil Jindřich Staněk, Ibrahima Wadji pak dorážku napálil vysoko nad.

Západočeši rozbouřili vyprodanou Doosan Arenu v 58. minutě. Magomedalijev špatně odhadl situaci, míč vyboxoval pouze na Jana Kopice a ten zavěsil do prázdné brány, 1:1! A čtvrt hodiny do konce bylo ještě veseleji. Mosquera vrátil pod sebe přetažený centr Holíka na Klimenta a ten našel mezírku mezi nohama hostujícího gólmana!

Otočkou z 0:1 na 2:1 zápas nakonec skončil, což znamená, že FC Viktoria Plzeň si počtvrté ve své historii zahraje skupinovou fázi Ligy mistrů!

Sestřih