6. 8. 2023    Zápas

Viktoriáni poprvé v lize naplno bodují, Baník porazili 3:1

FC Viktoria Plzeň
19. Bucha
45+1. Chorý
78. Traoré

3. kolo / Neděle 6. 8. 2023, 15:00 / Doosan Aréna

3. kolo / Neděle 6. 8. 2023, 15:00
Doosan Aréna

FC Viktoria Plzeň

3:1

(2:1)

FC Baník Ostrava

45+4. Šín

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Staněk – Paluska, Hranáč, Dweh (52. Hejda) – Jirka, Šulc, Kalvach (C), Bucha (64. Traoré), Cadu (52. Sýkora, 82. Holík) – Chorý (64. Kliment), Durosinmi.

FC Baník Ostrava

Letáček – Ndefe (65. Pojezný), Blažek (C), Lischka, Kpozo – Boula (79. Rigo), Šín (65. Tetour) – Buchta, Kubala, Ewerton – Tanko (79. Almási).

statistiky

Branky: 19. Bucha, 45+1. Chorý (pen.), 78. Traoré – 45+4. Šín (pen.)

ŽK: 23. Dweh, 71. Sýkora, 85. Durosinmi

Rozhodčí: Starý – Nádvorník, Váňa

Střely na bránu: 5 - 5

Střely mimo: 3 - 4

Rohy: 5 - 5

Ofsajdy: 2 - 1

Fauly: 11 - 9

Diváci: 10088

Ve třetím ligovém utkání viktoriáni naplno bodovali. Viktoria porazila Baník 3:1.

První poločas nabídl opravdu atraktivní podívanou. Hned v sedmé minutě musel vytáhnout skvělý zákrok Jindřich Staněk. Tečovanou střelu vyrazil tygřím skokem. Osm minut později se pověsil do vzduchu nejvýše pověsil Robin Hranáč, ale jeho pokus se mezi tři tyče nevešel. V devatenácté minutě šla Viktoria do vedení. Skvělou práci odvedl Rafiu Durosinmi, který udržel protihráče na zádech. Poté balon předložil Pavlovi Buchovi, který z hranice šestnáctky vyslal výstavní ránu k pravé tyči. Letáček neměl nárok na balon dosáhnout.

Ve třicáté minutě se ale ostravský brankář vyznamenal. Šulc narýsoval exkluzivní pas na Erika Jirku, který šel sám na Letáčka. Ten v souboji sice zvítězil, ale ohrožení nezažehnal. K odraženému míči se dostal znovu Jirka a posadil ho přesně na hlavu Durosinmiho. Letáček jeho pokus vyrazil na tyčku.

Před koncem prvního poločasu vlétl do vápna Rafiu Durosinmi a zastaven byl nedovoleně. Po konzultaci s VARem byl nařízen pokutový kop, který proměnil TomᚠChorý. To ale do konce prvního poločasu nebylo vše. Ani ne minutu poté se kopala penalta i na druhé straně. Úspěšným exekutorem byl Matěj Šín. Po první půl tak platil výsledek 2:1.

Do úvodu druhé půle vstoupili lépe hosté. Hned v první minutě musel likvidovat tutovku Ndefeho Jindřich Staněk. Poté se šance na delší dobu odmlčeli. Až v sedmdesáté minutě přišla první tutovka. Honza Kliment protancoval až do vápna, kde předložil míč na zlatém podnose Durosinmimu. Ten ale z dobré pozice přestřelil. Viktoriány to ale mrzet nemusel. V šestasedmdesáté minutě znovu vlétl do vápna Jan Kliment. Míč posunul do palebné pozice Erikovi Jirkovi. Tomu balon sjel, naštěstí tak šikovně, že našel úplně volného Traorého. Traoré se z vápna nemýlil a balon procedil přes Letáčka. 3:1.