8. 8. 2022    B tým – reportáž

B tým na úvod sezony zvítězil v Sokolově

FC Viktoria Plzeň

1. kolo / Sobota 6. 8. 2022, 10:15 / Sokolov

1. kolo / Sobota 6. 8. 2022, 10:15
Sokolov

FK Baník Sokolov

0:2

(0:0)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

FK Baník Sokolov

Hrabačka - Málek (46. Řezáč), Toure, Rybář, Žilák, Šulc L., Krlička (K), Vokáč, Čížek, Debellis, Kapolka

FC Viktoria Plzeň

Mrózek - Fišer, Vach, Čihák, Pešek, Vrba (73. Pospíšil), Gaszczyk, Kronus (66. Sojka), Oravec, Falout, Aubrecht (73. Planeta)

statistiky

Branky: 53. Gaszczyk, 81. Sojka, ŽK: 21. Debellis - 30. Fišer, 69. Gaszczyk Rozhodčí: Kolátor - Kyncl, Flade

Diváci: 250

Vstup do sezony 2022/2023 České fotbalové ligy skupiny A měla naše rezerva ideální, hned v jeho prvním kole totiž na výjezdu v Sokolově góly Gaszczyka a Sojky zvítězila 2:0.

V minulém ročníku svěřenci Josefa Parláska až do posledního kola bojovali o postup do druhé ligy. Nakonec sice v rozhodujícím utkání s rezervou pražské Slavie neuspěli, přesto mladý kouč sezonu hodnotí nadmíru pozitivně.

„Když se podívám na ten rok jako na celek, tak mužstvo udělalo velký progres a jednotliví hráči zvýšili svou výkonnost. Navíc jsme na jaře dokázali udělat šestizápasovou vítěznou šňůru a inkasovali jsme nejméně gólů ze všech, což je pro mě ohromně cenné,“ říká trenér jehož mužstvo, zejména v závěru minulé sezony často vyhrávalo 2:0. A i v prvním kole té nové zvítězili tímto poměrem.

V prvním dějství bezmála 300 fanoušků přítomných na sokolovském stadionu žádnou branku nevidělo.

Gólové oslavy se dostavily až v tom druhém, uběhlo jen osm minut a červenomodří šli do vedení, trefil se již zavedený střelec Pavel Gaszczyk. Viktoriáni pak dlouho drželi nejtěsnější možné vedení, devět minut před koncem ale Sojka rozhodl o tom, že si svěřenci Josefa Parláska do Plzně odvezou všechny tři body!