21. 4. 2023    B tým – reportáž

Béčko remizovalo v Písku, trefil se Planeta

FC Viktoria Plzeň

23. kolo / Pátek 21. 4. 2023, 17:00 / Burketova

23. kolo / Pátek 21. 4. 2023, 17:00
Burketova

FC Písek

1:1

(1:1)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

FC Písek

Satrapa – Vokurka, Běloušek, Musa (66. Novák), Malý (59. Sajtl), Štěch (78. Hendrych), Bicenc, Koreš, Kašpar, Kalousek, Voráček

FC Viktoria Plzeň

Tvrdoň – Řezník (46. Vacek), Paluska, Čihák, Fišer, Planeta, Oravec, Ndiaye (74. Hašek), Deml, Štauber (66. Pejša), Krůta

statistiky

Branky: 36. Planeta - 44. Koreš ŽK: Štěch, Koreš Rozhodčí: Hoch - Coufal, Špindlerová

Diváci: 320

Plzeňská rezerva dnes vyrazila na další venkovní utkání. V Písku ji nečekalo nic jednoduchého, protože domácí se nacházejí pár bodů nad pásmem sestupu a bojují o udržení v soutěži.

Viktoriáni vstoupili do utkání aktivně a od začátku se snažili převzít kontrolu nad hrou. V 17. minutě se do samostatného úniku od půle hřiště dostal písecký útočník, jeho střela sice překonala Mariána Tvrdoně, ale skončila na tyči. 36. minuta přinesla první změnu skóre, a to na straně Viktorie. Do vedení poslal Plzeň střelou z pravé strany pokutového území Šimon Planeta. Těsně před koncem první půle se domácím podařilo srovnat skóre, když se hlavou prosadil Štěpán Koreš.

Západočeši se pokusili oklepat z branky před poločasovou přestávkou a dál bojovali o vítězství. Oba týmy měli snahu zvrátit utkání na svou stranu, avšak se to ani jednomu nepodařilo. Plzeňští po boji v Písku přivážejí zpátky domů bod za remízu 1:1.

hodnocení trenéra

Josef Parlásek: „Spravedlivá remíza. Obě mužstva měla několik nedořešených situací v útočné fázi. Dostali jsme se do vedení a obrovská škoda, že jsme inkasovali těsně před přestávkou. Nᚠvýkon určitě nebyl optimální, ale vzhledem k absencím stěžejních hráčů a určitým improvizacím v sestavě musíme bod s pokorou přijmout. Jak jsem říkal remíza je spravedlivá.”