19. 10. 2019    B tým – reportáž

Béčko v Benešově ztratilo dvoubrankové vedení a prohrálo 2:3

FC Viktoria Plzeň
37. Engelmann
45. Filip
52. Vosáhlo

11. kolo / Sobota 19. 10. 2019, 10:15 / Benešov

11. kolo / Sobota 19. 10. 2019, 10:15
Benešov

SK Benešov

3:2

(2:2)

FC Viktoria Plzeň

4. Vais
15. Vais (pen.)

sestavy

SK Benešov

Tetour – Lupač, Pedro, Ježdík (19. Brokeš), Vosáhlo (65. Dufek) – Srb (83. Krasnyanyk), Urban, Vrňák – Filip, Turek (29. Azilinon), Engelmann (90. Meszáros)

FC Viktoria Plzeň

Valeš – Svoboda, Gabriel, Strmiska, Žilák – Petr (81. Hranáč), Grajciar, Vais – Plecitý (63. Taleski), Pinc, Hezoučký (71. Havel)

statistiky

Branky: 37. Engelmann, 45. Filip, 52. Vosáhlo – 4. Vais, 15. Vais (pen.), ŽK: Filip, Azilinon, Rozhodčí: Šastný – Kvítek, Pekař

Diváci: 120

S cílem napravit dvě prohry v řadě vyrazil tým trenéra Pavla Horvátha do Benešova v poměrně okleštěné sestavě. Řada hráčů chyběla kvůli zdravotním problémům. Přesto Viktoria Plzeň B začala dobře, po dvou trefách Jonáše Vaise vedla 2:0 a rozdíl mohl být ještě vyšší. Jenže nebyl, domácí se nadechli k obratu a nakonec viktoriány obrali o všechny body.

Viktoria do zápasu vstoupila skvěle! Hned na počátku čtvrté minuty napřáhl za vápnem JonᚠVais a přízemní střelou otevřel skóre duelu. Krátce nato zahrávali domácí roh, branku minuli, na druhé straně pak Grajciarův nebezpečný centr vyboxoval gólman Tetour. V deváté minutě vyzval Vais k zakončení Dušana Pince, to mu ale vůbec nevyšlo, branku netrefil. Po čtvrt hodině hry už to bylo o dva góly! Denis Plecitý vybojoval penaltu, kterou bezpečně proměnil JonᚠVais.

Plzeňané pokračovali v ofenzivní aktivitě, na 3:0 mohl vzápětí navýšit Peter Grajciar, ale brankář David Tetour balon vyrazil na roh. Stejně tak pár minut nato zblokoval Pincův pokus. Ve 37. minutě Benešov snížil na rozdíl jednoho gólu, když se pěknou střelou prosadil Vojtěch Engelmann. Na konci poločasu přišel o míč brankář Ondřej Valeš a domácí David Filip měl jednoduchou úlohu, a tak vyrovnal na 2:2.

Do druhé půle lépe vstoupil Benešov. V 52. minutě zahrával z pravé strany přímý kop Jakub Vosáhlo a kopl ho tak dobře, že trefil míč přímo do vzdálenějšího rohu brány – 3:2 pro domácí. Šest minut poté mohl vyrovnat Grajciar, jenže Tetour ho vychytal. Viktoriáni usilovali o gól na 3:3, zakončovat zkoušel například Václav Svoboda, ale branku minul. K ničemu dalšímu už se tým kouče Pavla Horvátha nedostal.

hodnocení trenéra

Pavel Horváth (FC Viktoria Plzeň): „Odehráli jsme velmi dobrou první půlhodinu, mohli jsme vést daleko větším rozdílem. Domácí pak začali hrát tvrdě a důrazně, my jsme zápas nezvládli i kvůli velkým individuálním chybám.“

×
Odehrané v 15:00 | FORTUNA:LIGA 2023/2024
FC Viktoria Plzeň
FK Teplice