Po reprezentační přestávce pokračovali viktoriáni ve vítězné formě. V Teplicích díky brance Jeana-Davida Beauguela vyhráli 1:0. Zápas společně s trenérem Michalem Bílkem zhodnotili také Radim Řezník a Aleš Čermák.

„Myslím si, že dneska mohlo mít utkání snadnější průběh, protože jsme měli asi pět vyložených šancí, které jsme neproměnili. Je to cenné vítězství, protože v Teplicích se po změně trenéra nikomu nebude hrát dobře. Pro nás je to další vítězství z venku a toho si vážíme,“ hodnotil trenér Michal Bílek.

„Teplice prohrávaly a samozřejmě s výsledkem chtěly něco udělat, proto zvýšily úsilí a dorážely nás. Neměli jsme čas na kvalitní držení míče, ale kromě jedné šance, kterou si vytvořily, jsme je do ničeho nepustili,“ doplnil kouč týmu s tím, že by byl rád za lepší hru. „Samozřejmě bychom chtěli hrát tak, abychom byli i s hrou spokojenější, na druhou stranu víme, že nejdůležitější jsou výsledky. Ceníme si toho, že jsme zase vyhráli a získali další tři body, ale víme, že máme na čem pracovat,“ uzavřel Michal Bílek své hodnocení.

„Nebyl to asi moc koukatelný fotbal, ale jsme rádi, že jsme to zvládli,“ začal své hodnocení Radim Řezník, který asistoval u jediné branky duelu. „Tři body jsou pro nás dobré, ale herně to nebylo úplně ono. Nicméně makáme jeden za druhého a jsme dobře konsolidovaní vzadu. Soustředíme se na to, že defenziva je na prvním místě a že když pak proměníme šance, které si vytváříme, tak můžeme vyhrávat,“ vysvětluje krajní bek Plzně.

Při situaci v páté minutě ani nevěděl, že před brankou číhá Jean-David Beauguel. „Je to tak. Prostě jsem to dával pod sebe, protože už jsem byl v úhlu, ze kterého jsem nemohl střílet. Zaplapánbůh Bogy přeskočil hráče a uklidil to,“ popsal Řezník rozhodující moment. Celá situace začala centrem Aleše Čermáka: „Viděl jsem původně Sykyho, tak jsem to dal tzv. do kasy. On na to nedosáhl, ale naštěstí Řízek to skvěle zavřel a vrátil to pod sebe,“ popsal sám záložník s číslem 25.

Také on si po závěrečném hvizdu oddychl. „Byl to hodně těžký zápas, ale vybojovali jsme tři body. V první půli jsme měli šance, které kdybychom dali, tak by to bylo klidnější. Ale Teplice hrály dobře, je znát, že mají nového trenéra. Jsem rád, že jsme zápas zvládli vítězně,“ hodnotil Aleš Čermák s tím, že už se těší na domácí zápas s Jabloncem (neděle 24. října, 16:00). „Bude to těžké a zajímavé utkání. Doufám, že nás přijdou fanoušci podpořit,“ uzavírá.

Fotogalerie