Trenér Miroslav Koubek po výhře nad Dinamem Záhřeb.

Byl to podle Vás jeden z nejlepších taktických výkonů?

Když bych ten zápas shrnul, tak Záhřeb na nás skočil. Museli jsme reagovat změnou rozestavení a od té doby jsme se chytli. Poté jsme se dostali do hry dobrou agresivní a nátlakovou hrou. Měli jsme dobrou přechodovou fázi. Do druhé půle jsme už tenhle rytmus moc nechytli a zase se postupně dostával do hry soupeř. S ubývajícím časem, kdy jsme museli hodně běhat, jsme šli do nějakého bloku, vyráželi jsme do brejků. Cením si toho, že jsme to dokázali odbránit, podržela nás defenziva. Musím vyzdvihnout tlak soupeře, projevovali vysokou kvalitu. Naštěstí se potvrdilo, že se nᚠsoupeř v koncovce stále trápí.

Jsou tohle pro Vás největší momenty v Plzni?

Je to určitě speciální a emocionální chvíle. Udělali jsme rekord, kdy je české mužstvo po čtyřech zápasech v jarní části, to nás těší. Bylo to po velmi těžkém zápase s kvalitním soupeřem. Utkání jsme museli vydřít a vybojovat. Ve druhé půli nám docházely síly a ten závěr byl opravdu hektický. Oddechli jsme si a radovali se, když rozhodčí odpískal konec.

Vychutnával jste si oslavy s týmem, předvedl jste otočku. Bylo to plánované?

Tak určitě nebudu dělat přemety, to by mi mohlo poškodit zdraví. Piruetku ještě zvládnu na levou, na pravou nohu. To není problém.

Jak důležité je pro zbytek podzimu, že máte jistotu jara v Evropě?

Je to důležité. Nechci předbíhat, čeká nás ještě náročný program. Nepochybně budeme muset využít celou šířku kádru. V ligových i pohárových zápasech určitě dostanou šanci i další hráči, kteří trpělivě čekali.

Jak těžké bude teď přepnout na Slovácko?

Velmi těžké. Klukům jsem poděkoval a hned jsem je nahnal na regeneraci. Samozřejmě je to lepší, když jsme dnes hráli doma a nemusíme cestovat a můžeme se dát do pořádku.