Velmi náročný duel na ostravské půdě zvládli viktoriáni vítězně! Po gólu Jana Kopice zdolali domácí Baník 1:0. Utkání zhodnotil hlavní kouč Viktorie Pavel Vrba.

„Začátek zápasu nám vyšel velice dobře. V prvním poločase jsme měli šance, centry ze strany, dostávali jsme se do vápna a byli jsme celkově lepší,“ myslí si trenér Plzně. „Ve druhé půli zjednodušil Baník hru a diváci ho tlačili k tomu, aby dal gól. Zápas jsme ale oproti tomu pohárovému zvládli mnohem lépe hlavou, vyšel nám závěr a musím říci, že při penaltě jsme měli i štěstí,“ uznává Pavel Vrba.

Jaký byl podle něj tedy celkově zápas? „Vyrovnaný na šance. Baník nedal penaltu, Radim Řezník třeba zase gól do prázdné brány... Bylo to vyrovnané a my jsme akorát byli lepší v tom, že jsme vstřelili ten jediný gól. Jinak to bylo zajímavé utkání i pro diváky, kteří se, doufám, bavili fotbalem,“ hodnotí Pavel Vrba.

Zraněného Michaela Krmenčíka nahradil na hrotu útoku Jakub Řezníček. „Nastoupil kvůli tomu, že jsme obranu soupeře chtěli rychlostně potrápit. Dle mého názoru odehrál dobrý zápas, udržel spoustu míčů a s jeho výkonem jsem byl spokojený,“ řekl hlavní kouč na jeho adresu.

Fotogalerie