Viktoria Plzeň remizovala v odvetném utkání play-off Evropské ligy s týmem AEK Larnaka FC 0:0. To v součtu s prvním vítězným zápasem znamená její postup do základní skupiny této evropské soutěže. Soupeřem jí ovšem ve čtvrtek večer nebyl pouze domácí tým, ale také extrémní klimatické podmínky.

Jedním z nejlepších vikoriánů v kyperské výhni byl brankář Aleš Hruška, jenž zlikvidoval několik slibných šancí soupeře. „Já se nerad hodnotím. Pomohl jsem k postupu svým výkonem, za což jsem rád. Fotbal je týmová hra, jednou něco chytím já, jindy rozhodují zápasy ostatní kluci. Není na místě plácat se po zádech,“ odmítal po utkání slova chvály. „Na předzápasovém tréninku jsem se cítil v pohodě. Když navíc chytíte první šanci soupeře, tak se pak člověku chytá lépe,“ dodává brankář, který vytáhl několik skvělých zákroků. „Naším hlavním cílem byl postup. Je pravda, že prezentovat jsme se asi chtěli trochu jinak,“ hodnotí Hruška.

„Jsem rád, že jsme zvládli postoupit, ale všichni to dnes viděli. Soupeř se dostal do spousty šancí, my jsme naopak vepředu neudrželi míč a byli pod tlakem. Díky Hrušounovi jsme udrželi nulu, ale máme toho plné zuby. Cíl jsme splnili, jsme pro podzim v Evropě, ale takový výkon si musíme důkladně rozebrat. Takhle v Evropské lize hrát nemůžeme, nebyl to dnes od nás dobrý výkon,“ přidává se značně vyčerpaný Roman Hubník. „Pro mě to byl po fyzické stránce asi jeden z nejhorších zápasů, co jsem kdy odehrál,“ cedí mezi zuby. Není se čemu divit, až do závěrečného hvizdu se teplota v Larnace pohybovala okolo pětatřiceti stupňů. „Soupeř odpočíval na balónu, my hráli bez míče. Naše nákopy i přihrávky dopředu končily ztrátami, protože vepředu bylo málo hráčů. Bylo to opravdu extrémně náročné,“ uzavírá kapitán Viktorie.

Fotogalerie