Zpátky na vítěznou vlnu se viktoriáni vrátili v zápase s Českými Budějovicemi. Na jihu Čech o výhře 1:0 rozhodl perfektní hlavičkou Pavel Bucha, který společně s jedním z nejlepších hráčů na hřišti, Jindřichem Staňkem, a trenérem Michalem Bílkem, duel zhodnotil.

„Šlo o nesmírně těžké vítězství. Domácí hráli velmi dobře, měli tam hned několik brankových příležitostí. V prvním poločase jsme měli velké problémy, ale ve druhém jsme to zlepšili, dali krásnou branku a tahle výhra je hrozně cenná,“ uvědomoval si po konečném hvizdu Michal Bílek.

O jedinou trefu se čtvrt hodiny před koncem postaral Pavel Bucha, který se pověsil do vzduchu a skvěle umístěnou hlavičkou rozradostnil všechny hostující fanoušky. „Asi si ani nevzpomenu, že bych někdy dal gól hlavou, možná tak v přípravce,“ usmíval se střelec utkání. „Hned se mě zmocnila euforie, jak jsem viděl míč v síti. Byla to pro mě těžká situace. Balon byl ve vzduchu, snažil jsem se ho ideálně udeřit, aby to šlo na bránu a ono to tam zapadlo asi nejlíp, jak se dalo,“ popsal jeden z nejmenších hráčů na hřišti své neobvyklé zakončení.

Hrdina zápasu byl také Jindřich Staněk, který svými perfektními zákroky vychytal nejen nulu, ale byl jedním z hlavních strůjců plzeňského vítězství. „Čisté konto vždycky potěší, ještě, když za to jsou tři body, takže je to fajn,“ měla radost viktoriánská jednička chytající s číslem 36. „Jsem tam od toho, abych balony zastavoval, takže se to snažím dělat a jsem rád, když se daří mně i týmu,“ doplnil svá slova.

Vítězný gól i výkon gólmana Viktorky pochválil také její trenér. „Přišel tam výborný centr z levé strany, on se do toho skvěle pověsil a byla to opravdu nádherná branka,“ řekl Bílek na adresu Pavla Buchy. „Staněk byl naším nejlepším hráčem, podržel nás během zápasu, a hlavně i v závěru, kdy tam bylo několik situací, které zaváněly brankou. Dnes podal super výkon a jsme za to moc rádi,“ dodal k opoře Plzně mezi třemi tyčemi.

Po dvou venkovních zápasech v řadě odehraje Viktorka nadcházející utkání doma v Doosan Areně, kam bude moct po dlouhé době přijít více než polovina kapacity diváků. „Těším se strašně moc, jsem rád, že se to postupně rozvolňuje a snad budou co nejdřív plné stadiony,“ přeje si Pavel Bucha. „Už je to nějaká doba, co nemohlo přijít spoustu lidí. Chtěl bych je pozvat, aby dorazili v co největším počtu. Na naše fanoušky se těšíme,“ uzavírá Jindřich Staněk.

Volný prodej na utkání s Pardubicemi je již spuštěn. Lístky si lze zakoupit ve Viktoria shopu v jeho tradiční otevírací době, online prostřednictvím webu Plzeňské vstupenky i na tradičních místech Plzeňské vstupenky.

Fotogalerie