Podzimní část sezony je pro všechny naše týmy dohraná a my tak pro vás máme postupné shrnutí a hodnocení jednotlivých mládežnických týmů. V loňském ročníku patřil mistrovský tým kouče Martina Vísnera k těm nejúspěšnějším, jak se mu dařilo na podzim?

Tým trenéra Vísnera si v minulé sezoně suverénně dokráčel pro titul poté, co si v šestadvaceti zápasech připsal neskutečných šestadvacet výher. A daří se mu také letos. „Po podzimní části jsme na třetím místě, což je odpovídající k jednotlivým výkonům v utkáních. Především první polovina soutěže nebyla jednoduchá, ale podařilo se vytvořit šňůru zápasů, kdy se klukům dařilo herně i výsledkově. Ve druhé polovině jsme již narazili na týmy ze špičky tabulky a tyto zápasy nám ukázaly, kde je nadále zapotřebí se zlepšit,“ prozradil třiatřicetiletý kouč. 

Čtrnáctce se především velice vydařilo utkání proti Teplicím. „Bylo to velmi povedené utkání, kdy jsme dokázali vstřelit tři branky a ani jednou neinkasovat. Klukům se zároveň dařilo přenést situace z tréninku do utkání, což je naším hlavním cílem,“ pokračoval. Nejméně se našim nadějím naopak vydařily duely s pražskými „S“ ze závěru sezony. „Musíme sportovně uznat kvalitu soupeře, která byla momentálně vyšší. O to více motivace máme do jarní části sezóny, abychom jim porážku vrátili,“ povzbudil své svěřence.

A co je podle něj směrem k jaru potřeba zlepšit? „Směrem do defenzivy potřebujeme více variability v presingových situacích a zlepšení individuální činnosti v situacích 1 na 1. Do ofenzivy je to určitě zvýšení kvality herních činností jednotlivce a s tím souvisí i součinnost mezi jednotlivými řadami,“ uvědomuje si Vísner. 

Jako jednu z hlavních předností týmu poté vidí dobrou defenzivu. „Máme 2. nejmenší počet inkasovaných branek a směrem do ofenzívy je pro nás určitě dobré, že branku může vstřelit více hráčů. Velkou výhodou je i to, že jsou kluci již delší čas pospolu a je z nich cítit velká týmovost i mimo hřiště.“

„Ve svých zápasech se snažíme hrát styl aktivní v obou fázích hry. Na nic nečekáme a praktikujeme celoplošný presing – někdy se to daří více, někdy méně. Směrem do útočné fáze chceme být dominantním týmem s držením míče, ale využívat také rychlého přechodu do zakončení. Ve většině utkání se daří tyto cíle naplňovat, avšak čeká nás ještě mnoho práce, ale od toho jsme přece tady,“ dodal na závěr kouč týmu do čtrnácti let.