Po vítězném utkání třetího kola základní skupiny Evropské konferenční ligy odpovídal na otázky novinářů hlavní trenér Viktorie Plzeň Miroslav Koubek.

Pane trenére, co bylo dnes klíčem k úspěchu?

Chtěli jsme narušovat soupeřovu rozehrávku vysokým pressingem. Skvělý běžecký a taktický výkon podali Pavel Šulc a Erik Jirka. Pokud nás soupeř zatlačil do bloku, tak v něm jsme fungovali takticky správně.

Proč dostal dnes šanci v brance právě Viktor Baier?

Těch faktorů bylo několik. Marián (Tvrdoň) se dostal po utkání v Liberci pod drtivý tlak sociálních sítí a médií. Nepomohlo tomu ani nešastné zranění Rafia Durosinmiho. Bylo toho na něj hodně a my jsme se rozhodli, že ho necháme v klidu pro tento zápas. Co bude dál, to se uvidí. Zralé úvaze dostal šanci Viktor Baier. Ten prokázal, že má opravdu silnou hlavu z důvodu toho, že šlo o jeho první utkání, navíc hned v Evropě.

Je Viktor Baier náhradou za Jindřicha Staňka?

Já tyto předčasné úvahy nemám rád. Vyšel mu zápas na Dinamu Záhřeb, to ho určitě posílí. Sám jsem bývalý brankář a ví, že u mladých hráčů přichází výkonnostní vlny. Nepospíchal bych, nechme tomu nějaký průběh.

Po třech zápasech máte devět bodů. Dá se říct, že jste nad očekáváním?

Věděli jsme, že se nejedná o jednoduchou skupiny a že každý bod bude důležitý. Vyvrbilo se to tak, že máme za tři zápasy tři výhry. To je samozřejmě potěšitelné, ale stále jsme v polovině skupinové části. Ano, máme to dobře rozehrané a dosavadní výsledky jsou potěšující.

Budete hráče chválit za to, jak zvládli utkání po taktické stránce?

Museli jsme zvládnout taktickou stránku výkonu. To znamená určitý způsob pokrývání rozestavení soupeře naším tříobrnáncovým systémem. Prvním předpokladem úspěchu bylo zvládnout pokrývání soupeře. Museli jsme k tomu přidat výborný běžecký výkon, udržení se na míči a další věci. Ne vždy se pokaždé vše podařilo, ale zvládli jsme to.