13. 9. 2022    U19 - reportáž

Dorostenci prohráli v Přešticích s Interem

FC Viktoria Plzeň

UYL / Úterý 13. 9. 2022, 13:00 / Přeštice

UYL / Úterý 13. 9. 2022, 13:00
Přeštice

FC Viktoria Plzeň

0:3

(0:3)

Inter Milán

28. Pelamatti
30. Carboni
32. Pelamatti

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Baier – Červený, Vach, Paluska, Vacek – Gaszczyk (81. Lörincz), Sojka, Falout – Deml (46. Dabani), Krůta (60. Hašek), Doubek (46. Kule, 86. Šustr)

Inter Milán

Calligaris – Zanotti, Guercio (73. Stante), Fontanarosa, Pelamatti – Andersen (74. Martini), Bonavita (83. Di Maggio), Kamate (83. Stankovič) – Carboni, Esposito, Iliev (66. Owusu)

statistiky

Branky: 28. Pelamatti, 30. Carboni, 32. Pelamatti, ŽK: Dabani – Guercio, Rozhodčí: Ladebäck – Yng, Lundgren Klitte (všichni Švédsko)

Diváci: 890

Také v druhém zápse UEFA Youth League viktoriáni inkasovali tři góly a nevstřelili žádný, tentokrát po výsledku 0:3 odchází poraženi z domácího zápasu s Interem.

Domácí začali výborně a během chvíle měli sérii čtyř rohů, ale ani z jednoho nedokázali vytěžit žádnou větší příležitost. První střelu zápasu tak měl na svědomí Valentin Carboni, ale levačkou zpoza vápna mířil vedle. Stejný hráč následně vystřelil z podobného místa do podobného prostoru.

Potom ale přišla pro Viktorku hororová pětiminutovka. Ve 28. minutě kapitán milánského giganta Mattia Zanotti dostal spoustu prostoru na pravé straně, odcentroval do vápna, kde sice odhlavičkoval stoper FCVP, ale přímo k nohám Andrey Pelamattiho, který z voleje opřel míč o tyč až do brány.

O dvě minuty později už to bylo rozdílem dvou gólů, Valentin Carboni dostal ideální přihrávku do šestnácky a svou střelou nedal Viktoru Baierovi žádnou šanci. Třetí gól Interu během pěti minut vstřelil znovu bek Pelamatti, když dostal fantastický přízemní centr od Silase Andersena přimo před prázdnou bránu. Do kabin se tak šlo za stavu 0:3.

Po hodině hry dostal Andersen hezký balon na pravou stranu vápna, jeho rána však opřela pouze tyč. V 71. minutě se Carboni prodral do pokutového území až ke střele, jeho pokus zblízka však Baier zlikvidoval výborným zákrokem. Stejně tak se v závěru zápasu vytasil proti dalšímu zakončení Carboniho. Viktoriáni tak podlehli Interu 0:3.

Záznam

Sestřih