Ve středu v brzké odpoledne dorazili viktoriáni do izraelského Tel Avivu. Ve čtvrtek je totiž v Petach Tikvě čeká duel play-off Evropské ligy proti Hapoelu Beer Ševa. O blížícím se důležitém utkání se rozpovídali trenér Adrian Guža a obránce LukᚠHejda, který se v posledním vzájemném zápase s Beer-Shevou prosadil gólově.

Viktoriánská kabina již nyní cítí velkou natěšenost a odhodlání na důležitý zápas. „Celý tým se těšíme. Víme, o co hrajeme, půjdeme do toho určitě naplno,“ slibuje Hejda. „Máme zkušený tým, od čehož se můžeme odrazit. Mohly by nám pomoci právě zkušenosti získané z těžkých zápasů tohoto typu,“ tuší plzeňský stoper.

„Již při tréninku v domácím prostředí byla na hráčích cítit odhodlanost, sebevědomí a motivace. Věřím, že se nám to podaří ukázat i na hřišti. Chceme potěšit naše fanoušky, ukázat sílu, kvaltu a odhodlání,“ burcuje trenér Adrian Guža. „Na zápas se těšíme a věřím, že ho zvládneme úspěšně,“ dodává.

Letos se v Evropské lize hrají předkola pouze na jeden zápas. Jak tento specifický model vnímají viktoriáni? „Asi bych byl radši, kdyby to bylo na dva zápasy, ale nic s tím neuděláme. Musíme do toho dát všechno, do Plzně se chceme vrátit s postupem,“ řekl jasně LukᚠHejda. „Věřím, že jsme správně nachystaní udělat maximum pro postup,“ doplňuje ho trenér týmu.

LukᚠHejda proti Beer Ševě v posledním vzájemném duelu skóroval, zaznamenal vítězný gól na 1:0 při výhře 2:0. Tehdy se hrálo přímo v Beerševě. „Rád na to vzpomínám, je to můj jediný gól v Evropské lize. Doufám, že se mi takhle zadaří i zítra,“ usmívá se. Rád by za to byl i trenér: „Tak doufím, že Hejdis projeví zkušenost a bude gólový,“ směje se slovenský lodivod Viktorie. „Hlavně to tu potřebujeme zítra kvalitně odpracovat a jít si za vítězstvím,“ doplňuje s vážností.

Beer Ševa působí v předkolech EL již od toho prvního. Postupně si poradila 3:0 s gruzínským Dinamem Batumi, 2:1 s albánským Laci a 3:0 se skotským Motherwellem. „Má to založené na technických hráčích. Rádi hrají s balonem, takže my budeme muset hrát důrazně a hlavně trpělivě,“ vypozoroval Hejda. „Beer Ševa je zkušený mančaft, co hraje poháry delší dobu. Je zaměřený na držení míče, jeho kontrolu přes technické hráče a má to postavené přes zajímavé individuality. Ale v play-off jsou jen kvalitní týmy, tu máme i my,“ okomentoval nejbližšího soupeře Adrian Guža.

Viktoria je ve formě. Po vítězství 4:1 na hřišti Bohemians zdolala 3:0 dánské SønderjyskE a 4:1 brněnskou Zbrojovku. „Vítězná vlna je podstatná k tomu, že hráči mají sebevědomí a cítí, že se jim dařilo nejen výsledkově, ale i z hlediska týmovosti, kvality a nasazení. Máme to na čem postavit, i když je to jeden zápas, ve kterém bude rozhodovat sportovní forma. Věřím, že ji správně načasujeme,“ uzavřel hlavní trenér FCVP rozhovor.

Ve středu večer viktoriáni absolvovali první trénink na stadionu ha-Mošava, již nyní si můžete prohlédnout fotogalerii z něj:

Fotogalerie