18. 8. 2019    B tým – reportáž

Druhý zápas, druhá výhra! Béčko si poradilo s rezervou Příbrami

FC Viktoria Plzeň
49. B. Havel

2. kolo / Neděle 18. 8. 2019, 10:30 / Luční

2. kolo / Neděle 18. 8. 2019, 10:30
Luční

FC Viktoria Plzeň

1:0

(0:0)

1.FK Příbram B

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Sváček – Svoboda, Hranáč, Gabriel, Rychnovský – B. Havel (85. Petr), Herc (62. Vais), Procházka (71. Grajciar) – Václavík (62. Pihrt), Pinc, Kepl (75. Plecitý)

1.FK Příbram B

Kočí – Jelínek, Puchmertl, Mezera, Jandera, Dramé (73. Vlček), Janota, Hájek, Polák (62. Ptáček), Januška, Belej (73. A. Rohlík)

statistiky

Branka: 49. B. Havel, ŽK: Pihrt – Jelínek, Jandera, Rozhodčí: Řeháček – Martínek, Mrkáček.

Diváci: 224

V rámci 2. kola ČFL skupiny A se plzeňské béčko představilo poprvé doma, v Luční ulici hrálo proti rezervě Příbrami. V základu nastoupili i hráči A týmu Roman Procházka, Christián Herc a tradičně gólman Dominik Sváček. Po bezbrankové první půli otevřel v té druhé skóre Bohumil Havel.

Aktivnější vstup do zápasu měli viktoriáni. V 6. minutě Christián Herc průnikovou přihrávkou vyslal po pravé straně Svobodu, jehož přízemní centr byl velmi nadějný, ale spoluhráče nenalezl. Deset minut nato se ve vápně dostal k míči LukᚠVáclavík, jeho pokus byl ovšem zblokován na rohový kop. Z něj zahrozila Viktoria třeba i ve 24. minutě, kdy po rozehrávce nakrátko centroval Havel a na míč si naběhl Gabriel, v těžké pozici s obráncem v souboji ale mířil nad.

Po půlhodině hry se k hlavičce dostal hostující Belej, ale Dominik Sváček s ní neměl problém. První půle tak v Luční ulici gól nepřinesla. Ta druhá již zkraje ano – po výborné práci Dušana Pince se přízemní střelou o tyč prosadil záložník Bohumil Havel. Druhou branku mohl přidat LukᚠVáclavík, ale jeho únik zastavil brankář Ondřej Kočí zákrokem.

Dobrou šanci vyrovnat měl po rohovém kopu Jiří Mezera, jeho ránu ve vápně však viktoriáni dokázali zablokovat. Po zbytek zápasu už si červenomodří své těsné vedení dokázali bez větších potíží uhlídat, a tak i v druhém kole ČFL 2019/2020 získali tři body!

hodnocení trenéra

Pavel Horváth (FC Viktoria Plzeň): „Čekal jsem, že to bude klidnější zápas, co se týče průběhu hry. Soupeř ale chtěl hrát nahoru dolů a my jsme tomu v určitých fázích utkání podlehli. Ale vyhráli jsme bez inkasované branky, s tím jsme určitě spokojení, nicméně nějaké chybičky ve hře si budeme muset ukázat.“